Carin KarlssonMarita Wesström
Carin Karlsson & Marita Wesström

”Yogaandningen hjälper mot sömnlöshet, härligt!”

Carin:
Hej Bea! Tack för en trevlig dag i Gävle, med mycket  frågor och prat och tips till oss för de sista veckorna som är kvar.
Jag andas med magen, men om jag är stressad eller  koncentrerad andas jag nog uppe i bröstkorgen. Jag har provat yogaandningen och tycker den är bra. När jag vaknar ibland 03.00 och inte kan sova, då tar jag till andningen och, ta mig tusan, då har jag somnat om. Härligt!

Häsningar Carin

Marita:
Hej Bea! Tack för senast! Det var jättetrevligt.
Jag blev tyvärr förkyld och fick ont i halsen, så allt det nya vi fick lära oss blev det inget av med  och inte heller med hårdträningen. Nu tar jag det bara lugnt och väntar på bättre tider. Suurt, sa räven!

Det var allt för denna vecka. Kram på dig

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Ni behöver också det långsamma”

Hej tjejer! Carin, vad häftigt att du kunnat somna om genom att andas lite annorlunda.  För bästa effekt behöver du det långsamma en liten stund varje dag. Du kan också arbeta med tillståndssättning, då du tänker på något positivt medan du andas. Lägg märke till vad du upplever och njut av det på ditt sätt en liten stund. Även du, Marita, kan ttrots förkylningen använda dig av avslappningen och det långsamma. Ligg bara ner och gör det som du vill och får lust till. Vill du bara ligga stilla och andas gör du det. Krya på dig ordentligt och vänta med hårdträningen tills du är helt frisk!

Denna vecka är det dags att stämma av vem som bestämmer i ditt liv. Då är det lite mer tema på er inre kommunikation med er själva.

”Även motgång är en väg att möta”

Massor av kramar från Bea

Ann-Cathrin KnezevicSari Numminen
Ann-Cathrin Knezevic och Sari Numminen

”Den ena är mer förkyld än den andra…”

Anki:
Hejsan hejsan! Här är det snuvigt, jag är nu inne på tredje veckan med snorighet och krasslig hals. Fortsätter det så här måste jag nog låta undersöka mig.

Veckan har i övrigt varit bra. Jag har trots snörvlandet gjort alla övningar och intervallpass. Har dock joggat 2 x 2 x 6  i stället och det kändes bra för mig. Kan fortfarande inte andas genom näsan när jag springer. Dagarna efter intervallpassen har jag ändå promenerat, men lite lugnare än de ”andra” promenaderna. Idag har jag lagat mat så att det finns gott om matlådor i frysen: färsbiffar,  ugnsbakad lax i havrematlagningsgrädde, tonfisk i tomatsås. Mina barn skulle iväg och äta sushi, men det har jag inte vågat mig på ännu. Gubben jobbar.

När jag joggar klarar jag av rotationen och delvis knipövningarna, men snälla Bea, mina knän hänger inte med. Jag är inte synkroniserad ännu (hihi).  När jag joggar och nästan faktiskt när jag promenerar också, har jag svårt att kontrollera andningen. Jag pustar och stönar. Det känns som om luften inte räcker till, så jag andas kraftigt mest med bröstet. Men det har jag inte tänkt på förstås. Jag ser det nu när jag summerar mina reflektioner. Så kan det gå ibland.

När jag gör yogaandningen känner och hör jag min puls, hjärtat pulserar och det känns så kraftigt att den nästan gungar mig. Sedan blir jag yr, sömnig och tung.

Efter långsamma rörelser känns det lugnt. Jag måste blunda när jag ”mjauar” (diagonalkryper), för annars tappar jag koncentrationen. Jag blir varm, inte riktigt anfådd men något är det. Jag får då och då ont i vänster knä när jag kryper.

Denna vecka flyttade jag in ytterligare ett hål på bältet. YEAH!! Man ska glädjas över små saker här i livet, har jag fått höra. Det är fortfarande ingen mjölk och inga mjölprodukter hos mig. Jag funderar på att börja med en sådan skiva bröd till frukosten, som vi tittade på i affären. Det liknade ditt bröd, Bea. I stället för bacon med ägg stekte jag kassler och ägg i lite rapsolja nu i veckan.

Här i Göteborg är det idag en underbar dag med strålande solsken och morgonturen var härlig, men ändå lite tråkig eftersom Sari inte kunde följa med. Hon är dålig. Stackars hon. Det är säkert något som går på jobbet, eftersom vi båda är snörvliga.

Japp, det var det. Tills vi hörs igen önskar jag dig allt det bästa, tackar för entusiasmerande ord och skickar en stor KRAAAM till alla er andra!

Anki

Sari:
Hej Bea! Hade sett fram emot att promenera/jogga med Anki  idag istället för gymbesök, men när jag vaknade i morse mådde jag uselt så dagen har gått till att bara vila.

Förhoppningsvis hjälper det mig till nya krafter inför en ny vecka. Men i veckan har jag promenerat, gjort bollen och så intervalltränade jag i torsdags. Kom på att jag har en klocka som är till för träning och det var ju perfekt.

Första dagarna när jag gjorde yogiandningen blev jag lite yr i huvudet, men det har gått över. Nu känner jag att det är ett bra sätt att snabbt få kontroll över andningen och bli lugn. Har använt mig av liknande teknik förut. Jag har gjort andningen på kvällen innan jag gör de långsamma rörelserna och sen somnar jag väldigt gott efteråt.

Första gången jag satt och gjorde långsamma rörelser kände jag ett pirrande i armarna som jag först trodde bara var domningar, eftersom jag hållit armarna i luften. Men så kändes  det även i benen. Nu händer det bara ibland.

Är det blodcirkulationen som kommer igång? Jag upplever att dessa övningar är ett bra sätt för mig att avsluta dagen med. De diagonala krypen gör jag när jag känner att jag har tid, men det blir inte riktigt sju minuter som det står i programmet.

Detta var allt för mig denna gången.

Kramar från Sari

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Ta det lugnt tills ni är helt okej”

Hej tjejer! Vad tråkigt att ni snörvlar och är förkylda. Reaktionen från kroppen är att försöka få bort ovälkomna virus och bakterier, som ger oss feber, hosta, snor och så vidare.  Det är viktigt att inte träna när ni har halsont eller gult snor, men lite lätt rinnande näsa eller lite täppa brukar inte vara några problem. Ta hänsyn till era kroppar och vila vid behov. När ni känner er friska, men lite trötta efter en förkylning, så börjar ni träna lite lättare för att sedan kunna öva relativt snabbt igen i både intensitet och tempo.

Nu när ni går in i en fas där ni kommer att få träna tuffare och mer intensivt kan det vara så att kroppen samlar lite extra vatten eftersom ni binder lite mer vätska i musklerna. Bli inte oroliga, för det reglerar sig så småningom. När det gäller frukt behöver ni inte tänka på ett visst antal. Men cirka fem frukter och grönsaker per dag är vårt dagsbehov och att variera frukterna leder till mer variation i näringsinnehållet.

Så bra att ni kommit igång med de långsammare rörelserna också! De är en viktig motvikt till den tuffare och snabbare träning ni normalt gör.

Drick mycket varmt örtte nu, Sari, så att du ”friskar” på dig ordenligt och du, Anki, ska se till att vila när du behöver, så förkylningen inte bryter ut mera.

”Även en motgång är en väg att möta”

Kramar i massor!

Bea

Linn HellströmIngela Björkman
Linn Hennström och Ingela Björkman

”Kläderna blir bara större och större”

Linn:
Hej Bea, tack för en jättetrevlig dag här!  Under dagarna som gått sen du var här har jag försökt  andas lite djupare från magen. När jag kommit på mig själv med att sitta med axlarna lite högre slappnar jag av och tar några djupa andetag. I kväll tog jag ett bad och skrubbade in mig och kände mig som en ny människa efteråt. Jag vet inte var veckan tog vägen, den har gått så fort! Men jag märkte bland annat på ett bälte att jag nu kan börja dra åt något hål till. Det känns ju positivt!

Men jag andas nog mer med bröstkorgen, som du märkte…

Jag blev kattmormor till fem små kissemissar i fredags, ska skicka bilder sen!

Ingela:
Först måste jag skriva att det var jättekul att du kom och hälsade på hos oss, Bea!  Man blev verkligen inspirerad och min träningslåga blev ännu starkare.
Den här veckan har flutit på bra. Sambon har kommit hem från sjukhuset och motionen har gått bra. Kläderna blir bara större och större på mig. I helgen körde jag de nya övningarna som du visade på bollen för oss när du var här uppe. Det känns faktist en del i magen, heheh.

Vi har haft grillbesök hos oss hela helgen, men jag har trots detta ätit så ren mat som möjligt och inte ”fuskat.” Jag gjorde fruktsallad till oss som efterrätt. Mmm. Jag var även på barnkalas och jag stod emot alla godsaker och tog ett glas vatten och en frukt på vägen hem. Yogainandning har jag provat på lite sen du var här och försökte även lära min sambo. Det tog ett tag innan han kom på hur man gör. Jag upplever att jag andas mest med magen. Jag har inte haft något gottissug denna vecka!

Kramar från Linn och Ingela
 

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Ni har gjort fantastiska förändringar”
 
Hej tjejer! Först och främst vill jag skicka massor av tackkramar till er för vår dag tillsammans. Den var väldigt bra planerad med logistiken trots långa avstånd hos er. Jag är så stolt över er och det ni hittills har förändrat och jag har inga tvivel på att ni kommer fortsätta ta hand om er själva på allra bästa sätt. Det var helt fantastiskt att se era stora förändringar redan nu. Super!

Grattis till att ha kattungar i huset, Linn. Så läckert! Som jag sa finns det ju inget häftigare än att sitta med dessa skapelser när de blir lite större och bara varva ner och andas. En riktigt bra meditativ övning…

Jätteskönt att Oskar mår bra nu, Ingela, hälsa och tacka för skjutsen!

Fortsätt prioritera er själva, precis som ni gör. Ingela,  du visade en härlig inställning som leder rakt mot intentionen när du sa: ”Det här är bara 12 veckor av mitt liv och då vill jag göra det bästa av det så att jag inte undrar efteråt om jag kunde ha gjort lite mer…”

Linn, du är en fantastisk, generös, snäll och varm person. Fortsätt stå stadigt med fötterna på jorden och våga flyga ibland, så kommer du att smitta andra på dina flygturer!

Ingela: Du är en fantastisk spontan, glad och givmild person. Fortsätt med det och sprid din energi till andra!

Denna vecka är det dags att stämma av vem som bestämmer i ert liv, med lite mer tema på er inre kommunikation med er själva.

”Även motgång är en väg att möta”

Massor av kramar, Bea