Djurskydd och djuruppfödning är ett av de områden som man jobbar mycket med på Jordbruksverket, vi samtalade mycket om hur djurfrågor alltid är engagerande och laddade.
Många förändringar har skett senare år, och man jobbar hårt för att få strukturen och tillsynen att ”sätta” sig. Djurskyddsmyndighetens nedläggning och flytten av djurskyddet från kommunerna till länsstyrelserna är de två största förändringarna på ganska kort tid.

Jag har själv varit mycket kritisk över alla de förändringar som skett, dock tror jag att majoriteten av de som jobbar med djurskyddsfrågor, gör det för ett engagemang och vilja att göra rätt.
Landsbygdsprogrammets pengar är kreativa resurser, som kan göra skillnad, mycket av miljöresurser finns härunder.
Smittsamma djursjukdomar har vi fått känna av, både blåtunga och fågelinfluensan har prövat vår svenska beredskap och verksamhet.
Frågan är hur stort trycket av ”nya” farsoter i framtiden kan komma att bli.

Min resa till Jönköping i dag, var spännande, förseningar och små marginaler tillsammans med många byten, man hinner inte riktigt vare sig vila eller arbeta. SJ har någon slags pågående dörrtest på sina tåg vilket innebär att vissa dörrar är låsta.
Jag fick en mr Bean-känsla över mitt sätt att rusa fram och tillbaka genom tågvagnen vid ett av bytestillfällena i dag.
Ganska komiskt alltså nu efteråt, men inte just i stunden.

Landade hos den person som jag delar mitt liv med, här är bråda tider med vårarbeten, sådd av grönsaker och stängsling m.m.
Det är redan sen kväll och jag har hunnit med att mata ett nappflask-lamm med ersättningsmjölk eftersom fårmamman inte ville ta hand om ett av sina nyfödda.

I morgon möter jag LRF- regionavdelningen, tillsammans med flera politiker.