Carin KarlssonMarita Wesström
Carin Karlsson & Marita Wesström

”Motionen har gjort oss starka och pigga”

Carin:
Hej Bea! Motion har blivit viktigt för mig. Om jag inte får min promenad på morgonen är det något som fattas mig. Sömn är också viktigt för mig  och att vara i balans med mig själv. Jag tänker på hur jag andas när jag går fort och när jag går på ett friskispass och gör övningar. Jag tar ut rörelserna och tänker på andningen. Min yngsta son sa igår till mig: ”Vad pigg du ser ut, mamma”.  Det var verkligen roligt att höra…

Marita:
Hej Bea! Nu har halva tiden gått…Det är otroligt! Jag tycker det går bättre och bättre,  speciellt med motionsbiten. Nu har jag till och med börjat springa lite, som jag gjorde förr när jag var yngre, och det känns okej. Jag har blivit mycket piggare och  känner mig stark. Härligt!

Kramar från Carin & Marita

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Det syns verkligen i era ansikten”

Hej Carin & Marita! Tack för en fantastisk dag i Gävle igår. Det är verkligen roligt att se era ansikten, som har förändras i färg, form och lyster. Båda två sken ni i kapp och det märks att de nya motionsvanorna börjat ge resultat i kroppsform men också i pigghet. Kul!

Fortsätt motionera på det sätt som passar var och en av er. Marita, du kan jogga på enligt programmet. Fortsätt utmana dig själv när det gäller kosten. Carin, eftersom du har värk i knät så ska du vila i några dagar: När det känns okej  igen gör du alla intervallpass på cykel i stället. Det är också viktigt att du inte får ont efter cykelpasset.

För båda gäller det nu att hitta balansen i det lugna. Hitta de rörelser ni själva tycker bäst om och se till att ta denna stund för er själva varje dag. Det är ett viktigt grepp för att skapa balans i kroppen, speciellt nu när ni kommer att få träna lite hårdare framöver.

Som sagt, stort tack än en gång för gästfriheten och arrangemanget! Carin, du är en fantastisk och omtänksam människa. Fortsätt vara det, även mot dig själv.
Marita, du har så mycket energi och humor, som värmer upp omgivningen. Härligt.

”Alla dagar kan inte vara toppen, men det finns en topp med varje dag. NI är toppen!”

Många långa kramar!
Bea

Ann-Cathrin KnezevicSari Numminen
Ann-Cathrin Knezevic och Sari Numminen

”Gissa om vi får träningsvärk…”

Anki:
Hej Bea! Det var härligt att tillbringa en dag ihop med dig och Sari. Jag ville bara att den aldrig skulle ta slut. Det dök upp emotionella saker i huvudet, sådant som ligger och trycker på psyket och kanske bromsar andra processer i hjärnan och kroppen. Skönt att hitta ett mer positivt fokus på negativa upplevelser. Tack, Bea.

Att du kom just nu var verkligen den nya pushning jag behövde. Avslappningen och nedvarvningen var SUPERSKÖÖÖN. Mjauu… Jag hoppas att din dag var lika trevlig och rik som min. Jag känner mig så trygg med dig.

Nu  kan jag hitta motion i vardagen utan att alltid behöva gå på gym. Det gör mig tillfreds de dagar jag varit ”duktig” och motionerat. Jag är så glad att jag gått varje dag och lägger mig nöjd kvällen efter att ha gjort något bra. Jag behöver vara utvilad, avstressad och ha goda marginaler tidsmässigt inför det jag ska göra efteråt och mellan träningarna.

När jag promenerar behöver jag inte tänka på min teknik, men i joggandet, däremot. Hjärnan är fullt sysselsatt. När jag försökt jogga räcker inte luften till i lungorna eller för att andas genom näsan. Det var mycket lättare med dig, Bea, men då coachade du hela tiden. Annars tänker jag på tekniken i springandet, andningen, hur jag sätter ner foten, hur långt det är kvar till stopp och till promenaden igen. Jag blir jättetorr i munnen och får nästan blodsmak under det sista springpasset. Jobbigt, men så nödvändigt!

Efter tuffare träningspass har jag ont i benen. Det verkar som om låren är min svaga punkt. Jag var på Body balance i lördags och kände under passet att det blir ont, ont, ont i benen. Det gör ont än idag, så min gång är väl inte den snyggaste just nu, hi hi.
Tack än en gång, Bea!

Sari:
Hej Bea, hoppas du hade en bra resa hem. Det var jätte trevligt att ha dig här och som vi sa, hade vi gärna haft dig på besök längre. Jag väntade med min rapport till idag, för jag var sååå trött igår kväll.  Och sicken härlig träningsvärk jag har idag.

Jag tycker det känns skönt att röra på mig. Eftersom jag älskar att promenera har det passat mig perfekt. Det är även en social grej för mig, nu när härliga våren är här. Att dra ut vänner på promenad och vice versa kan bara bli trevligt. När det gäller gymbesöken  känner jag att jag måste ha tiden till det för att kunna njuta av det. Det är en bra bit att åka dit. Men jag tycker verkligen om gymmet. Stämningen, musiken och människorna som alla är där för att ta hand om sig själva. Sen är barnpassningen väldigt bra på gymmet jag går på.

 När jag är mitt uppe i träningen är jag fullt koncentrerad på det jag gör, i alla fall om det är styrketräning eller pass av något slag. Men vid konditionsträning som exempelvis crosstrainer svävar tankarna iväg. Jag tycker om att ta i när jag tränar styrka.

Jag känner inte alltid av träningen dagen efter, utan ibland kan det komma två dagar efter. Ibland undrar jag om jag ens gjort rätt, för det ska väl kännas efteråt?

Kramar från Anki & Sari

 

Bea Ahlperby

Beas kommentar:


”Se till att återhämta er ordentligt”

Hej snyggingar! Ja, det var verkligen två snygga tjejer som mötte mig i Göteborg. Något stirriga i blicken och stela axlar, så min tolkning var att ni var lite nervösa. Men den nervositeten släppte snabbt… Jag vill framför allt tacka ER för arrangemanget, engagemanget och alla förberedelser ni gjort för att göra denna dag möjlig och för att ni tog hand om mig och eskorterade mig överallt. Tack också till din familj, Anki, som lät mig komma in i ert hem.

Anki, du är en fantastisk person med stor humor och mycket energi. Det finns mycket kraft i dig. Fortsätt med att vara du.

Sari, du är en fantastisk person med stort hjärta och mycket glädje. Du har mycket optimism i dig, så fortsätt plocka fram det när du behöver.

All träning behöver inte kännas direkt efteråt. Precis som du skriver, Sari, kan träningsvärken komma upp till 48 timmar efteråt beroende på vad man har tränat. Eftersom all träning är  nedbrytande är det viktigt att hitta återhämtningen ordentligt. Speciellt nu, när ni ska börja köra lite hårdare pass.

”Alla dagar kan inte vara toppen, men det finns en topp med varje dag. NI är toppen!”

Kram

Bea

Linn HellströmIngela Björkman
Linn Hennström och Ingela Björkman

 

”Skönt med motion trots krasslighet”

Linn:
Hej igen! Nu känner jag endorfinet i kroppen och att jag är starkare i benen när jag motionerar. Men jag hostar och spottar fortfarande efter att ha varit sjuk och tar det rätt lugnt ännu. Jag känner direkt hur ansträngd jag blir när jag går i uppförsbacke.
Men jag vill fortsätta med detta sedan också.

Jag har inte börjat med intervallträning än, förutom att min promenad är i intervaller. Jag gör det jag kan, men vill ju mycket mer!

Ingela:
Hej! Jag kan bara säga att det blir nya tag för mig nästa vecka.  Denna veckan har jag inte alls varit så aktiv som jag brukar på grund av att min sambo legat på sjukhuset. Mycket av min tid har jag varit där och så har jag ju skött gården och alla djuren. I och för sig är väl det ganska aktivt, men det har inte blivit så jättemycket mer. Jag har i alla fall kört bollen tre gånger, tränat lite crosstrainer och försökt hinna med en del promenader utöver jobbet. Tror jag har något virus som inte bryter ut.
Innan min sambo blev sjuk spelade vi bowling och det var jättekul, fast jag fick en del träningsvärk i armen. Under helgen provade jag på det ”jobbiga” passet crosstrainer, jisses, det var jobbigt! Jag tror aldrig att mitt hjärta slagit så hårt eller att svetten runnit så mycket. Efteråt kändes det fantastiskt, men jag var skakig i benen och armarna.

Jag  mår jättebra  av motion och hinner rensa tankarna för dagen under kvällspromenaden. För min del blir det oftast en sådan, eftersom det passar mig bäst. Jag hinner slappna av och allt hinner rinna av mig innan dags för sängen. Jag har också försökt observera mina muskler och svagheter när jag tränar. Ganska svårt, men kul.

Kram från Linn & Ingela

Bea Ahlperby

Beas kommentar:


”Ta det lilla lugna efter förkylningen”

Hej tjejer!
Det är vid motgång vi prövas ordentligt. Det kan vara svårt, men om vi stannar upp en stund och försöker vända det som händer till något positivt,  tycker jag att det vänder fortare. Om inte annat blir det något lättare, enligt min uppfattning.  Ni gör det fantastiskt bra, tjejer, båda två! Så fortsätt med det. Försök inte på något vis att ”träna ikapp” när ni känner er bättre eller när ni har mer tid,  utan ta bara vid i programmet  där vi är. Efter en förkylning, Linn, kan det dessutom vara så att du ska ta det något lugnare under de första passen. Då hinner kroppen återhämta sig.

När ni kör igång vecka 7, gör då inte mer än programmet säger,  det vill säga fyra promenader, ett joggingpass med intervaller och ett tuffare pass (eller byt ut det mot jogg/crosstrainer/cykel) Om  du fortfarande är hängig, Linn, skippa de tunga passen.

”Alla dagar kan inte vara toppen, men det finns en topp med varje dag. NI är toppen!”

Kram

Bea