Skriv politik i en rubrik och halva läsekretsen försvinner. Sa en garvad redaktör, som säkert inte har fel.
Men halvan som är kvar är inte fy skam den heller. Och i den här pigga och snygga boken är det ingen risk att läsarna tappas bort.

Här tas underhållande, personliga och begåvade grepp på allt från loggorna, typerna och talarna till misstagen, strategerna, kampanjerna och debatterna.
Går det att sälja politik med humor? Vad betyder prylarna och kläderna? Varför storsatsade SSU på import av östtyska tv-apparater? Och hur gick det för folkpartiets halmhattar? PR-folket, vad gör de för nytta egentligen?

Nutid och dåtid mixas utan att sammanhanget för den skull går förlorat. Vinklarna är roliga och oväntade. Som sidekick till verklighetens slagfält funkar den alldeles utmärkt! Att man samtidigt lär sig en massa är ju inte heller det sämsta.