Blir mitt förslag inte antaget måste jag börja om och dessutom fortsätta jobba i den ”mörka delen”.
Blir mitt förslag däremot antaget så kommer jag kunna jobba på ett annat kontor och dessutom kommer mer konkreta resultat visas.
Just nu är det så mycket arbete som inte direkt syns på papper…något som är lite frustrerande när kollegor kommer in och tittar ”hur långt” man kommit.
 
På morgonen hade vi uppställning som vanligt och styrkeledaren gick igenom vad som stod på agendan. Jag trodde att min dag redan var full med uppgifter…men så var inte fallet.
Fler saker skulle pressas in i mitt schema. Det var nämligen dags för de årliga testerna. Varje år testas vi för att vi ska ha koll att kondition och styrka är på topp.
På min station går vi ”rullbandstestet” (som det är lag på) och en arbetsrelaterad som kallas PAFF-varv. Rullbandstestet går till så att man går på ett rullband i en viss takt med full rökdykarutrustning på i en viss lutning. Utrustning väger runt 24 kg vilket kan kännas tungt till en början.
Jag minns hur det kändes första gången jag gick på bandet. Det var en mardröm och svetten rann. Jag hade aldrig svettats så mycket på så kort tid.
Idag… nästan fem år senare känns det mycket enklare. Visst svettades jag och visst kändes det. Men nervositeten va inte lika hög och jag kunde slappna av mera. Återhämtningen hade förbättrats runt tio slag sedan ett halvår tillbaka.
Även PAFF-varvet gick hyffsat idag. PAFF-varvet prövar rörlighet, muskelstyrka, balans och kordination. Testerna är lika för tjejer och killar.

Det är mycket snack om att tjejer inte platsar på en brandation och att de tar längre tid i arbetsrelaterade banor, har mindre muskelstyrka osv…
Till alla som tror att tjejer inte platsar på en brandstation… Jag kan ärligt och kanske lite väl nöjt säga att idag hade jag bättre tid än några av mina manliga kollegor. Trots lite fippel här och där.
Med tanke på att vi tjejer ibland får lite oförkänt mycket skit från alla möjliga håll så kan det ibland vara skönt att verkligen bevisa att man duger…precis som man är.
 
Man duger precis som man är… och det är skönt att få det på pränt ibland.