I varje skift ingår en styrkeledare och fyra brandmän. Detta är så klart lite skillnad beroende på vilken station man jobbar på. Men så är det i Finspång.
Idag jobbade mitt skift och jag hade uppgiften att gå som rökdykare 2. Om det skulle börja brinna så går man aldrig in ensam i ett brinnande hus, utan man jobbar alltid i par. Men idag blev det inga larm.

Vi roterar veckovis över våra uppgifter. Jag hade fullt med uppgifter som vanligt med stationsuppgifter.
Förutom insatskorten som jag kämpar med (kommer fortsätta i minst ett år frammåt med dem), så fanns det idag ett antal pulversläckare som skulle återfyllas. Eftersom vi håller utbildningar för åk 8 denna vecka så går det åt ett antal pulversläckare.
Det var fullt upp och på eftermiddagen så kändes det som en befrielse när det var dags för innebandy.
På Finspångs brandstation så tränar vi 3-4 gånger i veckan. En förutsättning för att man ska hålla konditionen uppe.

Vi spelar inte bara innebandy utan vi har också spinning, styrketräning, coreträning, simning, fotboll och löpning på schemat…men innebandy och fotboll fyller upp lite andra funktioner också, nämligen att skapa lagkänsla och sammarbetsförmåga, ett måste inom vårt jobb.
Som brandman är samarbetsförmågan jätteviktig. Att man lite tråkigt nog är en dålig förlorare är en helt annan sak.
Som ni säkert kan gissa förlorade mitt lag…stort 🙁

Därför blir dagens inlägg något fattigare än tidigare. Lite lasagne och mys med mina underbara katterna kommer förhoppningsvis resultera till ett längre inlägg imorgon.
Over and out.