– I stället för att kratta parker kan man få jobba med det man är intresserad av och redan håller på med, säger Bo Öhrman på kulturskolan som ska ta emot ungdomarna under fyra veckor i sommar.
Sommarjobbet går ut på att spela och sjunga, framför allt inom äldreomsorgen.
– De brukar inte ha så mycket aktiviteter på sommaren och det finns alltid behov av musik. Musiken är det sista som man tappar, det är viktigt för människan, säger Bo Öhrman.

Jobben har kunnat sökas av ungdomar mellan 15 och 17 år. För att få jobbet ska man kunna spela ett instrument eller sjunga.
I år finns nästan 100 sommarjobb för ungdomar att söka i kommunen och 10–12 av dessa är musikerjobben, berättar Louise Neander på kommunens personalenhet. Nytt för i år är också sommarjobb inom bland annat räddningstjänsten. De har satsat särskilt på äldreomsorgen, som är en hårt åtdragen verksamhet.
– Strävan är att hälften av jobben ska gå till äldreomsorgen, säger Louise Neander.

Även jobben inom kulturskolan ska gynna kommunens egna verksamheter och därför ska spelningarna äga rum på äldreboenden och gruppboenden.
– Det är spännande för det här har väckt stor genklang och det pratas en del om det, säger Bo Öhrman. Som jag såg det var det bara ett vanligt litet sommarjobb som kommunen ordnar.