Laxköttbullar med blomkålsbulgur
4 portioner

500 g laxfilé
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk söt senap
1 kruka gräslök, finskuren
Salt och svartpeppar
Smör till stekning

Pepparrotsyoghurt
2 dl turkisk yoghurt (10 procent)
1 msk färskriven pepparrot
Salt och svartpeppar

Blomkål-, gurk- och dillbulgur
3 dl kokt bulgur
½ blomkålshuvud i små buketter, kokta
½ gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
1 citron, finrivet skal och pressad saft
1 kruka dill, plockad
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här: Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.

Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal, – saft, dill, olja, salt och peppar. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurten och bulguren.