Fokusering: Lär av gårdagen, dröm om morgondagen men lev idag!

Nyckel: Dåtid, nutid, framtid

Denna vecka ska du fokusera på vad du gör just nu; Vilken mat väljer jag idag?, Vilken motion gör jag nu? Vad ser jag i min omgivning? Vad upptäcker jag när jag bara lyssnar? osv

Att komma igång
Många gånger när vi vill göra en förändring är det lätt att det blir lite rörigt i huvudet. Det kan vara svårt att sortera vilken del som är det viktigast att ta tag i och vad som behöver sorteras bort. Det kan också vara svårt att upptäcka vad som faktiskt redan fungerar bra och vad som ger oss energi och kraft om fokuseringen ligger någon annanstans än på just det.

Ett enkelt sätt att påbörja denna sortering är att stanna upp i nuet och bara låta alla sinnen få upptäcka det som de upptäcker. Dvs låta ögonen se det de ser utan att lägga en värdering i det. Låt dig lyssna på det du hör utan att blanda ihop det med egna erfarenheter och låt de känslor som du känner finnas och uppmärksamma om du upplever dem som bra för dig eller om det är någon känsla som du faktiskt inte vill ha kvar.

Försök också att flytta över så mycket uppmärksamhet som möjligt på saker som ger dig energi och som gör ditt tillstånd positivt för dig. De saker som skapar mer negativ energi och som gör att ditt tillstånd känns negativt försöker du bara låta gå förbi som när du ser en film. Låt det du eventuellt ser och hör bara spelas upp och titta och lyssna utifrån ett fågelperspektiv.

Att reflektera över
Vad upptäcker jag när jag bara fokuserar med ett sinne i taget?
Kan jag se och höra andra saker än jag gör annars?
Var lägger jag mitt största fokus på dåtiden, framtiden eller på nuet?

Motion
Promenera 1 h varje morgon samt 2 styrkepass

Pass 1

Styrkeprogram med boll

Benlyft – 20 x 2

Arm och Bensträck – 10 x 2

Sit ups 10 x 2

Pass 2

Styrkeprogram med boll

Se ovan


Matsedel

Planera veckans mat och åk och handla det du behöver. Använd gärna recept men byt ut mjölkprodukter mot havremjölk och havregrädde (eller soya). Till lunch äter du gårdagens rester. Mellanmål består av frukt på fm och på eftermiddagen tar du en frukt med 10-15 hasselnötter/Mandlar. Ingen alkohol.

Tisdag – Kyckling med ris

Onsdag – Köttfärsbiffar i tomatsås med bulgur

Torsdag – Fisksoppa

Fredag – Köttgryta med Quinoa

Lördag – Fläskfilé med Rotfrukter

Söndag – Omelett