Hon jobbar på Kommunal sektion 26 i Stockholm och besöker privata förskolor i stadsdelen Årsta tillsammans med Lena Ezelius och Nesih Cilgin.
På den första förskolan jobbar åtta eller nio barnskötare som utgör halva personalstyrkan. Flera av dem är redan med i Kommunal och Lena Ezelius kollar så att de vet vart de ska vända sig om de behöver hjälp av facket.

En i personalen undrar varför hon aldrig får en fast tjänst utan bara förnyad visstidsanställning hela tiden. Helene Zallin berättar vad som gäller för att få förtur för fast tjänst och uppmanar henne att komma med sina anställningsbevis till dem så ska de hjälpa henne. Om hon går med i facket vill säga.
– Alla omfattas av kollektivavtalen men det är bara facket som kan hävda dem, säger Helene Zallin.
En anställd är med i ett annat fack men tänker nu gå med i Kommunal i stället eftersom det är det rätta facket för henne. Så värvarna fick sannolikt två nya medlemmar åtminstone.

På nästa ställe får de ”det här är en privat förskola” till svar när de frågar en av barnskötarna om hon är med i facket.
– Det möts vi ofta av, säger Helene Zallin. Men det är ju då det ofta är extra viktigt att vara med.
– Det är därför det är så viktigt att ha arbetsplatsombud, så det finns en anslagstavla med information som på den andra förskolan vi besökte, säger Lena Ezelius.

En gång på hösten och en på våren har Kommunal medlemsvärvardag då alla anställda i förbundet ger sig ut på arbetsplatser för att värva nya medlemmar, svara på frågor och visa upp sig.
Förutom de två dagarna gör facket spontana besök när tid finns.