Efter det att min dotter har somnat har jag läst tidningarna som idag i stort sett har handlat om Lars Vilks. I en demokrati är det fullständigt oacceptabelt att hota människor för deras åsikter eller konst.
Yttrandefrihet är ett viktigt fundament i ett demokratiskt samhälle. 

Men efter att ha lyssnat på Lars Vilks som i radion talade om att muslimer är som små barn som ska uppfostras i demokrati undrar jag om karln är riktig frisk.
Det är visserligen sant att det finns många diktaturer och korrupta regimer i de muslimska länderna. Men han kan väl inte vara så obildad att han inte vet någonting om den kamp för demokrati som förs i just de länderna eller om alla de människor där som är beredda att offra livet för yttrandefrihet och demokrati.

När muslimska fundamentalister ska förklara varför kvinnor ska vara underordnade män säger de att kvinnor låter sig styras av känslor och därför inte kan fatta viktiga beslut. Detta hörde jag senast i programmet ”Slaget om muslimerna” på SVT.
Jag ser ingen större skillnad på de muslimska fundamentalisternas syn på kvinnor och Lars Vilks syn på muslimer.