Ett exempel på det är när Göran Hägglund utmanar Mona Sahlin till debatt om judarnas situation i Malmö.
I debatten i TV-programmet Agenda gör Hägglund ingen skillnad på muslimer och extremister utan anklagar alla muslimer för attackerna på judar.

Där satt jag med min tonårige son som av en ledande politiker får höra hur farliga muslimerna är. En muslimsk tonårspojke som håller på skapa sin identitet påverkas av den bild som ges av muslimer som intoleranta, kvinnohatande självmordsbombare.

Som förälder får man hela tiden ta diskussionen om att mediernas bild av muslimer bottnar i okunskap. Hägglund ger också muslimska fundamentalister argument att det inte bara är nazister som Sverigedemokrater som hatar muslimer, utan att islamofobin är utbredd i hela samhället.

När ledande politiker förstärker Sverigedemokraternas bild av muslimer försätter de oss i en svår situation. När Göran Hägglund väljer att inte säga ett ord om hur muslimer trakasseras i Södertälje säger min son att det beror på att de som förföljer muslimerna är kristna.
Vad ska jag svara honom Hägglund?

För övrigt kan ni läsa en intressant artikel på Newsmill.