Jag var där i egenskap av mitt andra stora intresse, nämligen dykningen – där gårdagen bland annat innehöll samtal om de nya regelverk som kan börja gälla för fritidsdykning.
Färden hem blev en smula seg – åttio mil fram och tillbaka för fyra timmars samtal. Hemma igen så gick jag en kort tur med hunden, bara för att känna att jag var tillbaka.

Att skaffa hund är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv – naturligtvis inte det viktigaste, men en hund är en vän i alla lägen. Det är intuitiva djur. Lyckliga djur. De lever i nuet. Varje ögonblick kan bli ett äventyr. Det finns mycket att lära sig där.

Den här dagen skall jag tillbringa med min son som är hemma sjuk från skolan, försöka skriva en stund, gå ett par längre promenader med hunden och ringa ett antal samtal.
Livet. Allt är som vanligt, bara allt mer gåtfullt för varje dag – om man bara får tid att stanna upp och titta på allt det som finns omkring oss.
Vänner. Solidaritet. En plötslig gest av värme, som den gången på Yarden när jag hade glömt min frukost och blev erbjuden av alla vid mitt bord att ta del av deras.
Så kan det också se ut. Du upptäcker dina vänner först när du behöver dem.