Under närmare 20 år från 1970-talet genomförde den kommunistiska ligan en rad väpnade rån i Köpenhamn med syfte att skänka pengar till den militanta palestinska organisationen PFLP.

Nu kommer andra delen i denna lysande dokumentär om ett av de största fallen i dansk kriminal- och underrättelsehistoria, som länge förblev ouppklarat. I centrum står den innersta kretsen, men också dansk säkerhetspolitik på högsta nivå. Den planerade kidnappningen av en svensk miljonärsson är en av höjdpunkterna.

I första delen skildras tillblivelsen av den lilla kommunistiska och idealistiska gruppen KAK, som senare bestämmer sig för att bli kriminell för världsrevolutionens skull. Vi följer dem från tonåren, till hårda träningsläger i Libanon och en allt mer sluten tillvaro. I andra delen är de äldre, några drabbas av tvivel, och författaren har även fått en del att berätta, om än anonymt.
Den danska säkerhetspolisens (PET) avlyssnare får veta en hel del, men samarbetar inte med kriminalpolisen.

De märkliga turerna här, liksom upplösningen, där en svårt alkoholiserad åklagare (!) får hand om det största fallet i dansk historia, är extremt intressanta och förbryllande. Ligans framfart har drabbat många mycket hårt, flera poliser knäcktes av det hårda arbetet. En sköts ihjäl. Många rånoffer skadades fysiskt och psykiskt för livet. Registrerade judar blev skräckslagna.

Bokens styrka är att den varken förskönar eller förtiger någonting, samtidigt som Blekingegadeligans medlemmar stiger fram som de människor de också är.