It’s Complicated är nischad romcom för 50+-generationen. Problemet är att det inte med automatik blir roligt för att det är människor i 60-årsåldern som röker gräs och fnittrar sig igenom en fest.

Meryl Streep är en framgångsrik konditor med namn Jane, frånskild sedan drygt tio år, med nyss utflugna barn. Väninnorna tycker att det är dags för henne att börja dejta och talar klarspråk i sina råd om att hon faktiskt måste se till ha lite sex.
Vilket hon ser till att skaffa sig, tillsammans med exmannen (som bedrar sin nya, unga fru) som spelas av Alec Baldwin vars rollfigur visar bringan och mer därtill i flertalet scener. Mot honom ställs så en rar men lite töntigare arkitekt som Jane anlitat för att bygga ut huset (Steve Martin).

Meryl Streep gör en mycket bra insats, det kan sägas på en gång, men annars är det lite för mycket buskis över den här historien (som trots det säkert kan få många Mama Mia-fans att få en glädjekick). Sammantaget en okej film som lyfts av sina skådespelare.