KA 100 årVinjetten Liv&Hälsa kom när KA fick ny design i nr 1/2006. Först ut var en artikel där stylisten Camilla Thulin gav tio klädtips.
På nästa sida berättar Kommunals ordförande Ylva Thörn om hur hon gick ner 15 kilo.
På nästa uppslag förespråkar en forskare att undersköterskor ska ha högre lön för sin förmåga att möta patienter.
Varför är de här frågorna viktiga, Liv Beckström?
– Hur man orkar är helt avgörande för hur man ska gå
vidare i livet. Om vi förstår hur vi ska stärka oss fysiskt och psykiskt har vi lättare att må bra och ta fajten för demokratin, höjd lön och för familjen, säger Liv Beckström.
Läsarundersökningar visar att män också uppskattar den här sortens artiklar.

Livsstilsfrågorna blev vanligare i KA på 1980-talet, då var Gunilla Wettergren chefredaktör.
– Jag ville bredda innehållet. Kommunal hade över 600 000 medlemmar, majoriteten var kvinnor. Det fanns mycket dramatik att berätta om. Tidigare handlade det om arbetsvillkoren, det var viktigt att öka läsvärdet, säger Gunilla Wettergren.
Det handlade om kvinnomisshandel i nr 8/1983 och kvinnor som super i nr 7/1985.
Men också ett besök hos en hudspecialist med råd om hur man sköter hyn i nr 11/1984.
En kommunalare berättar i nr 14/1984 om hur hennes självkänsla blivit bättre. Psykologer ger råd hur man tränar bort sitt dåliga självförtroende.
En undersköterska berättar  i nr 9/1985 om hur hon förvandlats från en tyst tjej till en kursledare som uppmanar arbetskamraterna att säga ifrån.

Och i nr 1/1989 intervjuas kvinnoläkaren Ingrid Ursing om hormonernas kraft och KA skriver: ”Dagarna före mens blir problemen i livet särskilt svåra att tackla. Det är hormonsvängningarna i kroppen som gör oss extra känsliga. Några få får så svåra depressioner att de får självmordstankar”.