Det var inte första gången som LO, TCO och SACO uppvaktade arbetsmarknadsminister Littorin. Förra gången namnlistor lämnades över var det 220 000 namn.
Att det nu var färre namn var något som ministern noterade med ett leende.
– Fler och fler av våra medlemmar har kommit upp i a-kassetaket, sa Wanja Lundby-Wedin, LO, Anna Ekström, SACO och Sture Nordh, TCO.
– Försäkringen blir allt mer urholkad, sa Wanja Lundby-Wedin, det oroar oss mycket. Arbetslöshetskassornas Samorganisation visade nyligen att bara en av tio som arbetar heltid får 80 procent av sin tidigare lön i ersättning om de blir arbetslösa. Därför förväntar vi oss nu att regeringen höjer taket i arbetslöshetsförsäkringen.

Nivåerna i arbetslöshetsförsäkringen har inte höjts sedan 1 juli 2002. Taket för a-kassan, 18 700 kr i månaden, har inte följt löneutvecklingen och inkomstskyddet mellan två arbeten har gröpts ur, anser facken.
– Medlemmar får sälja sina ägodelar för att ha råd med mat och hyra. A-kassan är inget bidrag utan en försäkring för att kunna ställa om mellan två jobb. Nu drabbar den allt fler eftersom de slår huvudet i a-kassetaket, säger Wanja Lundby-Wedin.
Men Littorin valde en raljant ton:
– Det är ni från facket som varit för duktiga på att höja lönen. Vi måste se till att statsbudgeten går ihop. Det är viktigare att folk får jobb är att de går på a-kassa.