– Ja det är förstås ett skämt men också en politisk kommentar som jag tycker att det är en demokratisk skyldighet att göra. Alla måste få sin röst hörd i sådana här fall. I andra länder skulle jag hämtats av polisen och fått ett nackskott, men i Sverige har vi rätt att visa vad vi tycker.

Hos vem begärde du 13 000 kronor i bröllopsanslag?
– Av riksdagens talman Per Westerberg. Första gången 2007 fick jag inget svar, men nu har jag fått beskedet att talmannen inget har med de kommunanställdas löner att göra.

Vad jobbar du med?
– Jag jobbar som arbetsledare på etstetverkstaden inom omsorgen kommunen, dessutom är jag konstnär.

Vad fick dig att skriva till talmannen?
– Jag är frustrerad. Det är därför jag begärde pengar till mitt eget bröllop. Om man har en kung som inte ens är tillsatt på demokratisk väg, ska man då bekosta hans tronföljares bröllop? För tre år sedan, var jag själv arbetslös och gick på a-kassa. Då drog man ner på ersättningen till arbetslösa, i samma veva som Utrikesdepartementet äskade mer pengar för ett eventuellt kungligt bröllop.

Har du gift dig nu då?
– Ja det var därför jag sökte pengar, det blev mycket utgifter. Nu har jag ett fast jobb, inom omsorgen. Då tänkte jag att eftersom jag gifte mig i somras, söker jag en höjd ersättningsnivå för 2010. Det är en slags frustration över hur man gör skillnad på folk och folk.