Det kallas ”omreglering” när kommunen i Uddevalla ska spara 30 miljoner kronor. 30 tjänster ska bort och de som har heltidsjobb skulle tvingas gå ner på 75 procent.

Två dagar före julafton fick 70 heltidare på Österängens äldreboende ett brev med individuellt varsel: Accepterar du att jobba 75 procent? Svaret skulle ges före den 28 december. Det blev en jul i vånda.
Det ville man naturligtvis inte. Men sa man nej blev man uppsagd.
– De skrämde de anställda, säger Anette Brattberg, ordförande i Kommunal Uddevalla. Många mådde väldigt dåligt över julen. Men arbetsgivaren gjorde en stor miss, de glömde varsla kommunal!
Och den missen, anser Brattberg är inte enligt lagen och kan tvinga kommunen att eventuellt få backa.

Nu är ärendet överlämnat till central förhandling. Kommunal i Uddevalla och kommunen har misslyckats nå enighet.
2008 tog Uddevallas socialnämnd ett beslut om ”Rätt till heltid” för alla deltidsanställda innan år 2013.
Enligt socialnämndens ordförande Elving Andersson (C) finns det målet kvar, men han erkänner i tidningen Bohusläningen att möjligheterna att förverkliga det försvårats betydligt av den ekonomiska krisen.
– Som jag ser det ligger bollen just nu hos facket. Utan avtal med flexibla scheman och så kallad fyllnadstid har vi i dagsläget inte en chans att erbjuda alla heltid.
– Jag har aldrig tidigare stött på något liknande. Man kan undra om någon av cheferna i Uddevalla varit på kurs och lärt sig något nytt, säger Kommunals ombudsman Henrik Johansson.