I tidningen står det att Trollhättan håller andan, i väntan på vad dom höga herrarna i detroit beslutar.
Vänta, har jag förstått det här rätt?
Några äldre livströtta män i detroit sitter alltså och beslutar om den här stadens och regionens framtid? I skolan fick jag lära mej att folket bestämmer i demokratier.
Det måste ha blivit nåt fel nån stans, eller är jag helt dum i huvudet?

Och jo, jag fattar också att ”man inte kan tillverka produkter som ingen vill ha” som vår statsminister så vist upplyste oss om.
Nu är det nån ny lyxsportbilstillverkare som tydligen är spekulant på saab, efter han von kinderegg.
Vem vill ha en sportbil?
Jag!! Men då måste du pröjsa mycket mer pengar än vad du nånsin kommer att ha, så det är bara några få som kan köpa den. Men det tycker reinfeldt att det är OK att man tillverkar.

Vad vi behöver i detta land är en enorm satsning på alternativ energi, så vi slipper att panikutbygga den fortfarande lika osäkra och dyra kärnkraften. Om det fanns nån demokrati här i världen skulle jobbarna på saab tillsammans med kommunéns invånare få bestämma vad man ska använda all denna enorma tekik och kompetens till. Och jag skulle då applådera om dom t.ex. valde att ställa om bilproduktionen till att tillverka tåg( sånt är visst möjligt), jag skulle tamejfan ställa upp och göra reklam för det, för första gången i mitt liv.

Men nej då, Mona och Maud och Fredrik väntar med mössan i hand på vad grabbarna i detroit bestämmer sej för, vad som ska hända med trollhättan.
Snart ska jag spela här i folkets hus, jag har blivit bjuden på jultallrik,dom är sjysst här, jag fick låna ljudteknikerns laptop, publiken börjar komma.

Nu ska jag sätta mej och göra en spelordning.
Alles Gut kamrater!!!