Det är inte ett oväntat utspel från en man som tidig­are denna höst sagt sig vara emot inte bara generella lönepåslag i sig utan även allt vad jämställdhetspotter heter.I Miltons värld är det bara ett fåtal som har rätt till en löneutveckling. Alla andra, alla de välfärdsarbet­are som varje dag får var­-dagen att fungera för oss alla, ska bli utan och därmed i praktiken få en reallönesänkning.
Jonas Miltons budskap till alla Kommunals medlemmar som ställer rimliga krav på en löneutveckling är helt enkelt; Byt jobb! Byt karriär! Annars kan ni inte förvänta er några löneökningar. Det är ett synsätt som Kommunal aldrig kommer att acceptera. Vi kommer att fortsätta att kräva centrala kollektivavtal som leder till höjda reallöner. Vi kommer att fortsätta att driva rätt till heltid. Vi kommer att fortsätta att kräva att visstids­problematiken och djungeln när det gäller inhyrd personal ska redas ut.Alla har rätt till skälig lön och vettiga arbetsvillkor. Det är det som avtalsrörelsen handlar om!

 

Håkan Pettersson,Kommunals andre vice ordförande