Moderaterna och deras undersåtar hackar sönder vår välfärd med en hammare. Sedan de kom till makten har de rika fått det bättre, medan vanliga knegare fått det sämre. Borgarna tog bort förmögenhetsskatten, så att de med mycket pengar i plånboken i snitt får 2 000 kronor mer i plånboken varje månad. De har gjort om fastighetsskatten till en fastighetsavgift, som missgynnar dem som bor i skogslän som Dalarna, Örebro och Värmland. De som tjänar på det är de som har jättevillor i storstadsområdena.

Samtidigt blir fler arbetslösa. En person som går på a-kassa kan som mest få ut 9 600 kronor i månaden efter skatt.
Men vår finansminister tycker att folk gott och väl kan klara sig på det, och till och med mindre. Häromdagen sa han att människor ska kunna klara sig på 7 000 kronor i månaden.
Den borgerliga regeringen vill också minska fackets makt, och därför drog den in det statliga bidraget till
a-kassan, så att kassorna tvingades höja avgiften. En del gick då både ur facket och a-kassan. När facket har färre medlemmar, har det också mindre att säga till om i löneförhandlingarna. På så sätt kan lönerna pressas nedåt.
När fler blir arbetslösa, och färre får a-kassa, ökar antalet som går på socialbidrag. Genom det belastas kommunernas ekonomi extra mycket. Regeringen har också dragit ner på stödet till korttidsstudier och komvux.

När kommuner och landsting går dåligt får borgarna också en möjlighet att argumentera för privata finansieringar, och det är exakt dit regeringen vill komma. Den vill ha så liten offentlig sektor som möjligt, och den vill på sikt även se stora löneskillnader mellan dem som har en teoretisk utbildning i botten och dem som har en hantverksutbildning, eller har gått direkt från gymnasiet till arbetslivet. Det här gör mig riktigt förbannad, men tyvärr måste jag säga att borgarna är bra på en sak: att genomföra sin politik.
Men det är inte den här verkligheten jag vill leva i, eftersom borgarnas politik grundas på en syn om vilka människor som ska värderas mer, och vilka som ska värderas mindre. Därför krävs det att Socialdemokraterna sätter ner foten, och utformar en politik för alla på riktigt. Det är inte ens ett år kvar till valet.

JA
till en socialdemokratisk regering.

NEJ
till sänkta löner.