Vårdföretagarna sade nyligen upp det sista avtalsåret.
– Nu får de komma med ett nytt förslag, säger Lena Retzius, ombudsman på Kommunals förbundskontor.
Och ett nytt förslag kommer Vårdföretagarna att ha med sig när parterna träffas.
– Det ska vi presentera när vi ses, säger Göran Fredriksson, ordförande i branschstyrelsen för personlig assistans, inom Vårdföretagarna.
Den största orsaken till att avtalet sades upp var att det så kallade schablonbeloppet för assistansersättning, räknas upp ovanligt lågt nästa är, enligt regeringens beslut. Assistansersättningen höjs med två procent samtidigt som det sista avtalsårets löneökningar kostar omkring fyra procent, enligt Vårdföretagarna.

Statistik som Vårdföretagarna har tagit fram för nyhetsbrevet Assistanskoll, visar att skillnaden mellan löneutveckling och schablonbeloppets ökning aldrig varit så stor som den kunde ha blivit 2010. Å andra sidan är det inte första gången schablonbeloppet räknas upp lägre än vad lönerna höjs med.
Sen 1997 har lönerna i genomsnitt ökat med 3,5 procent per år och schablonbeloppet har höjts med i genomsnitt 3,2 procent per år, enligt Vårdföretagarnas statistik.