Filmen Fame från 1980 sägs ha fått en hel generation ungdomar att vilja bli sångare och dansare.
Också teveserien som följde på filmen blev oerhört populär.

Nu kommer en ny version av Fame, som utspelar sig på samma artistskola i New York, fast i nutid. Den lär inte få samma genomslag, eftersom program som ”Idol” och ”So you think you can dance” gjort oss så vana vid att se superbegåvade ungdomar framträda.
Filmen följer ett antal ungdomar från uttagningsprov till examensdag, både på lektionerna och i privatlivet utanför skolan. Tyvärr hinner man knappt lära sig känna igen huvudpersonerna, än mindre känna något för dem.
Sång- och dansnumren kompenserar inte riktigt för denna brist. Några är kanonbra, men inte alla.

Kul att se Debbie Allen spela rektorn. I den gamla versionen och i teveserien gjorde hon den supercoola dansläraren Lydia Grant., med den klassiska repliken: ”You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying – in sweat”.