Ett 40-tal kommunalare riskerar nu att förlora sina jobb.
– Människor är väldigt oroliga, säger Christina Södling, vice ordförande i Kommunal Nyköping. Nu riskerar de att få gå från heltid till timvikarier.
 
Enligt lokala medier har Attendo Care  inte varslat personalen om uppsägning än, men enligt pressekreterare Jonas Morian står det klart att bolaget lämnar kommunen.
– Personalen har informerats och på måndag inleder vi MBL-förhandlingar med Kommunal, men formellt sett så är personalen inte varslad än, säger han.

Christina Södling, Kommunals ordförande i Nyköping är kritisk mot kommunen och tycker att de borde återanställa hemtjänstpersonalen. Hon anser att avtalstiden är för kort och menar att avtal på minst tre år ska krävas vid upphandlingar.
– Lagen om anställningsskydd borde stärkas så att personalen får följa med varje gång det är ett övertagande, säger Christina Södling.
 
Många av de personer som nu riskerar att förlora sina jobb arbetade tidigare för kommunen för så lite som ett år sedan. De gick över till Attendo Care när hemtjänsten privatiserades.
– De var väldigt tveksamma till att lämna sin kommunala anställning. I dag känner sig flera av dem vilseförda, säger Christina Södling.