Lisa Persson, 29, barnskötare, Bromölla:
– Jag tränar regelbundet och springer tre till fyra gånger i veckan. Ibland kör jag styrketräning eller spinning. Nu siktar jag på Göteborgs-­varvet i maj nästa år, det är en halvmara. Men visst funderar jag på vikten, jag pendlar. I somras gick jag upp fem kilo, de är borta nu. Jag äter efter tallriksmodellen och äter bara godis, glass och kakor på helg-erna. Men jag tillåter mig att äta extra gott på somrarna, när vi grillar.

Karin Holm, 39, undersköterska, Umeå:
– Jag motionerar och tänker på vad jag äter. Jag är en pendlare som går upp och ner i vikt. Över sommaren vill jag gärna unna mig lite extra. I somras gick jag upp fem kilo och är på väg ner igen. Jag försöker tänka på vad jag äter, har gått hos Viktväktarna. Men för mig handlar det framför allt om att röra på sig. Jag försöker träna tre gånger i veckan, springer och går på gym på väg till jobbet. Det gäller att hitta något som är kul. Simning var tråkigt och step up och andra pass fungerar inte för mig som jobbar i vården. Tjejmilen kan jag rekommendera.

Malin Christensson, 24, personlig assistent, Köping:
– Jag rör mig dagligen, jag mår bäst av att hålla mig i gång. Annars blir jag rastlös. Jag småpysslar och städar hemma. I sommar har jag klippt min stora gräsmatta med en handjagare. Sedan kör jag boxercise som är boxning för tjejer två gånger i veckan. Min vikt är jag nöjd med och håller den. Jag äter frukost, lunch och middag. Jag tänker på vad jag äter och äter inte onyttigt allt för ofta. Godis, glass och kakor försöker jag bara äta på lördagarna.

Karin Frenzel, 44, städerska, Kungälv:
– Jag tränar styrka fyra dagar i veckan på jobbets gym. Jag vill inte vara spinkig, jag vill ha muskler för att orka. Och så tänker jag på vad jag äter, om jag tar fyra bitar choklad kör jag ett längre pass på gymmet. Jag säger ofta till mig själv att jag aldrig mer ska bli tjock. Som mest vägde jag 157 kilo, sedan gick jag ner 97 kilo. I dag väger jag 70. Även om jag gick ner mycket själv hade jag inte klarat det utan operation. Efter det äter jag småportioner på en liten tallrik. Jag är världens lyckligaste som kan köpa kläder i storlek 36 i stället för storlek 60.

Stefan Wahl, 56, busschaufför, Kista:
– Ja, snarare handlar det om hur jag borde göra för att hålla vikten. När jag vann tolv veckor med KA:s friskvårdare tappade jag 8,5 kilo. Det är drygt två år sedan. Jag höll vikten fram till i somras, men sedan har jag varit på två ”all inklusiveresor” och gått upp fyra kilo. Nu har jag varit hemma en vecka. I dag skrev jag in mig för att börja styrketräna. Man måste ställa krav på sig själv. I morgon ska jag börja gå en timmes promenader igen. Allt handlar om motion och vettig kost. Det går inte att glida undan.

Linda Unger, 34, avbytare, Rättvik:
– Jag är vaksam på stressen. Blir det för mycket har jag lätt att ta till maten och börja småäta hela tiden för att varva ner. Sedan blir det en spiral av negativa känslor. Om jag märker att jag blir sugen, strax efter att jag ätit, frågar jag mig vad jag har framför mig. Om det går kan jag ringa någon som jag bestämt något med och säga att jag inte kan. I stället tar jag en promenad. Håller jag nere stressen kan jag tänka klart på när och vad jag ska äta.