En pappa som jag känner till väl uttalade sig i tidningen och gjorde det så bra och ur de drabbades synvinkel.
För att få större tillgång till resurser, vadå trodde deras största resurs var att vara nära de drabbade? Att de får det som de behöver mest trygghet, ansikten de känner igen, slippa jobbiga resor när livet i sig självt är jobbigt.

Återigen handlar det om vårt samhälles stora bov, PENGAR eller bristen på dom.
Men istället för att i en tid då många mår dåligt satsa mer på att nå ut till människor ge dom möjligheten att få hjälp med barnen, sig själva och livssituationen så tänker man att vi flyttar bort tryggheten och så får dom göra som när dom skall till IKEA åka till Örebro.
Beslut som man skall ta om sådana saker som detta, skall tas tillsammans med de som är drabbade inte av kostymnissar som bara tänker på sin årsbudget som dom mår dåligt av att den lyser rött från start. Men varför inte skicka deras budget någon annanstans så vi får mer resurser?

Varför skall det alltid
och ursäkta uttrycket vara så jäkla lätt att spara in på människor, människors behov utan att nån stoppar det.
Vem tänker på ensamma mamman/pappan som har ett helvete hemma med barn, situationer i hemmet eller livet i allmänhet. Vem säger till henne när hon ringer och vill ha hjälp att du får ta bussen till Örebro, gå från stationen, försöka hitta till barnpsyk så kan vi hjälpa dig där fö vi har större resurser där.

Redan i det bemötandet kränker man människor, mamman/pappan kanske just gjort det svåraste beslutet i sitt liv…att be om hjälp.
Då när man är mitt inne i sitt livs kris med en familjesituation som är på botten bett om hjälp, då hänvisas man till Örebro. Gråtandes ta bussen för att någon bil har man inte, eller den kan jag inte köra för att det är kaos.
Vem skulle göra det du? Ja? Budgetansvarig? Idépåkommaren nej knappast. Men det skall de med störst behov tvingas göra.
Skäms för tusan, det är våra barns framtid ni pratar om, föräldrarnas framtid. Samhällets framtid.
Skall ni låta en redan för smal budget förstöra ännu mera, nej ta ert förnuft till fånga och lägg ner dessa tankar.

Jag har haft turen att inte behövt använda barnpsyk i mitt privata liv, men inom mitt yrke flera gånger och då har ja minsann haft känslan att gud vilken fördel att det finns i Karlskoga.
För mig, skolan men framförallt för alla dessa barn och föräldrar som behöver detta som en del i sitt liv.
Dåligt med pengar = Katastrofala tankar och beslut.