SVAR: Er situation är ohållbar och det gäller samtliga: kollegan själv, ni andra och de boende. Det är nu inte bara kollegan som pratar skit, alla ni andra gör det ju också.Jag förstår att du inte vill göra någon illa. Men självklart ska du inte behöva ha ont i magen inför tanken på att gå till jobbet. Eftersom det hela blivit så infekterat finns nu bara en lösning på ert problem. Det är att ni först tar kontakt med er fackliga sektion och berättar om hur ni har det.  Sedan tar ni upp saken med chefen, som också ska informeras om att ni talat med facket.Jag är faktiskt förvånad över att ni inte gjort det för länge sen.Arbetsgivaren har nämligen ansvar dels för de boende och dels gentemot sina anställda. Problemet med kollegan är alltså vare sig ditt eller de övriga kollegornas och om chefen har svårt för att ta itu med det är det ändå chefens ansvar att göra det. Med fackets hjälp kan ni komma ur situationen och förhoppningsvis får er kollega hjälp av något slag, till exempel genom företagshälsovården.