Kommunalarbetaren har tidigare skrivit om förslaget som då fick flera företrädare för arbetarrörelsen att rasa och använda ordet ”kulturslakt”. I ett brett upprop gick bland andra ordförandena för Sveriges två största fackförbund, Kommunal och IF Metall, ut och kritiserade regeringens utredning mycket hårt.
Men kritiken bet inte.
När den statliga kulturpropositionen idag presenterades av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) var inget ändrat.

Det betyder att läsfrämjande projekt som arbetsplatsbiblioteken och läs-för-mig-pappa nu riskerar att försvinna.
– Det är för jävligt helt enkelt! Otroligt trist. De har tagit bort de fria entréerna på museerna. De har i princip sparat på allt som riktar sig till människor som är ovana vid kultur, säger en vredgad Karl-Petter Thorwaldsson.
Kommunalarbetaren har förgäves sökt Lena Adelsohn Liljeroth för en kommentar.