Susan Elizabeth Phillips har skrivit ett tjugotal romaner som sålt i ca 30 miljoner exemplar på 27 språk. Med ett förflutet som högstadielärare skulle hon kunna luta sig tillbaka och aldrig skriva en rad till, men varje dag tillbringar hon tre timmar framför datorn.

Det tog tio år innan hon slog igenom och hamnade på bästsälj­-arlistorna i USA. Hennes favorithistoria handlar om en stark kvinna som plötsligt blir stående i en värld där alla skyddsnät försvunnit. Den rika lilla flickan som blir fattig är typ­exempel.
– Jag gillar den sortens berättelser där en kvinna måste klara sig på sina inre styrkor, säger hon. Och jag tror att det är viktigt att man är trogen sin egen inre historia. Visst kan man anpassa sig efter trender och försäljningssiffror, men det blir sällan bra.
Så vad är Susan Elizabeth Phillips bästa råd till en blivande författare?
– Skriv, skriv, skriv…och läs allt du kommer över! Lär av andra och leta på webben efter skrivtips.