– Ja verkligen, det känns svårt att fatta att jag fått priset fast jag känt till det ett par månader. Det känns som ett erkännande inte bara för mig utan också för hela min tidning och fackföreningsrörelsen. Tidningen verkar i en tradition, men vi är nog den allra sista förbundstidningen som i varje nummer publicerar noveller. Det känns mycket bra att bli belönad för det!

Ni satsar starkt och målmedvetet på kultur på tidningen?

– Ja för att vi tror på kultur som samhällsförändrande kraft och söker medvetet skribenter och kulturutövare bland tidningens läsare som är livsmedelsarbetare.
 
När man i allmänhet pratar om medier är det inte i första hand facktidningar man tänker på?
– Nej, vi lever och verkar i det fördolda, trots att fackpressens samlade upplaga inom LO är minst lika stor som antalet medlemmar. Vi får inte den uppmärksamhet vi förtjänar trots att många andra medier får tips och uppslag genom att läsa oss.

Hur länge har du varit chef på Mål & Medel?
– I fem år nu. Att priset går till mig ska egentligen hela redaktionen ta åt sig äran för, de står ju bakom mig och delar min syn.

Du har tillsammans med din man Gunnar Brulin, reporter på tidningen, nyligen gett ut en bok?
– Ja i våras kom boken som heter ”Dagens rätt – om mat, makt och människovärde” om global hunger, global handel och global finanskris – allt utifrån ett fackligt perspektiv. Den ska nu översättas till engelska och spridas över världen.

Vad ska du göra med pengarna?

– Vet inte, men kanske satsat i något nytt bokprojekt.

I motiveringen står det:
”I en tid när kulturen får allt mindre utrymme, värnar hon starkt om det kulturella materialet i tidningen. Läsaren får alltid möta en dikt, en novell eller en kulturartikel. Författaren Stig Sjödin hävdade att en fackförbundstidning ska vara folkbildande och berika läsaren. Kultur, kvalitet och engagemang ska gå hand i hand”.