– Vi tycker att den svenska modellen är bra i huvudsak. Men reglerna kan ibland vara lite krångliga för små och medelstora företag. Vi ser att las drabbar unga och invandrare. När man säger upp personal borde man kunna bedöma kompetens högre än man kan idag. Vi tycker också att regeln att små företag kan undanta två personer vid uppsägningar ska ändras till fyra och även omfatta medelstora företag.

Men las tar väl redan hänsyn till kompetens?
– På större företag har arbetsgivare och fack ofta enats om konstruktiva lösningar i avtal. Men i små och medelstora företag är det svårare att lösa.

Ni uppmanar arbetsmarknadens parter att komma överens, annars är lagstiftning aktuellt. Är det ett hot från Folkpartiet?
– I en mening är det ett hot. Traditionellt löses arbetsmarknadsfrågor i avtal, men om det inte löser sig på den vägen kan det bli lagstiftning.

Ni vill ha proportionalitet vid stridsåtgärder, vad menar ni?
– Vi har sett att facket ibland missbrukar konflikträtten på ett sätt som har lett till att välskötta företag har gått i konkurs. Om facket missbrukar konflikträtten kan vi gå in med lagstiftning som säger att stridsåtgärder ska vara proportionella.

Sist, nu kommer hösten, vad ser du mest av allt fram emot?
– Ha, ha, jag ser inte fram emot mörkret, men jag hoppas att fotbollslandslaget vänder trenden och tar sig till fotbolls-VM.

Fotnot: Erik Ullenhag leder Folkpartiets arbetsmarknadspolitiska grupp som i dagarna kom med flera förslag på förändrad arbetsrätt.