I en liten glaskub inne i Radiohuset sitter Ison och Ametist, klockan är kvart i sju på ­mor­gon­en och de arbetar för fullt med dagens morgonprogram. Det halvmåneformade bordet mitt i rummet är belamrat med dataskärmar, hörlurar och mikrofoner.

Vid väggen står ett mixerbord. Ett frenetiskt knappande på tangentborden hörs. När klockan slår sju slutar det knäppa och en plaststav som sticker upp ur bordsskivan börjar lysa grönt.
– God morgon Stockholm! Det här är metropol morgon, kul att ni har valt att vakna med oss, det här är Ison och Ametist när klockan slår sju, säger de båda i sina mikrofoner.
Så är morgonen i gång.
Mellan sändningarna diskuterar de vad som ska sägas senare. De gnabbas lite, men mest av allt skrattar de tillsammans. De tycker båda att det är skönt att ha en bra vän att arbeta med. Det gör jobbet roligare.

Båda har de ett brinnande intresse för musik, vilket gör att jobbet som radiopratare känns naturligt. Men de har också projekt och arbeten vid sidan om jobbet. Ison arbetar med musik och är med i rapduon Ison & Fille. Ametist spelar skivor på olika klubbar. Den tiden de spenderar tillsammans blir under några hektiska morgontimmar i Radiohuset.
– Om jag hade haft tid så skulle jag gärna hänga mer med Ison på fritiden, men eftersom vi båda har mycket att göra så blir det inte så mycket fritid, säger Ametist.
De arbetar tillsammans sedan i somras och trivs väldigt bra ihop.
– Jag hade inte jobbat med radio tidigare, och Ametist är väldigt duktig på det hon gör, så jag tror att jag har lärt mig mycket snabbare än vanligt genom att titta på hur hon gör, säger Ison.

Trots att de är väldigt olika så kommer de bra överens. Ison är född i Queens i New York, och flyttade med sin familj till Sverige 1986. Ametist gjorde samma år resan från Iran till Sverige med sin familj. Deras olika bakgrund har inte varit något hinder, kanske har det gjort dem till bättre vänner.
– Vi passade tillsammans från första stunden. Jag gillar Ison, han har en förmåga att lugna ner mig när jag blir lite väl stressad och hyper, säger Ametist och skrattar.
När de ligger i sändning ljuder musiken högt i lokalen och Ison sitter och trummar med fingrarna mot bordet i takt till musiken.

Ametist tror att en tjej
och en kille kan vara precis lika bra vänner som två killar eller två tjejer.
– Själv har jag nästan bara killkompisar, och det fungerar hur bra som helst, säger hon.
Ison tycker att det fungerar väldigt bra mellan honom och Ametist. Men tror att det ibland kan bli problem att vara nära vänner som kille och tjej.
– Man måste bestämma redan i början hur det ska vara, annars är det lätt att små saker missupp­fattas när man kommer för nära varandra, då kan folk bli sårade, säger Ison.

Ametist pratar i sändning om Facebook, och hur många det är som använder sajten.
– Jag blir helt knäpp om jag inte får kolla min Facebook, säger hon.
Det är inte bara Facebook som måste kollas, även Twitter och My space måste få sin beskärda del av uppmärksamheten. Ison är precis tvärtom, han har inte någon användare på Facebook, och vet knappt hur man chattar.
– Att sitta på olika communities är så långt från min verklighet som man kan komma, säger han och ler.
Ametist brister ut i skratt och säger att hon är nervös för att sms:a Ison eftersom hon inte vet om det kommer något svar. Ison skrattar också och skakar på huvudet där han sitter, samtidigt som de avslutar den sista sändningen och säger hejdå till sina lyssnare.

ID: Ametist Azordegan

Ålder: Född 1980. Civilstatus: Alltid singel. Utbildning: Har pluggat mycket, bland annat mediekunskap på JMK. Intressen: Musik, film och cyberhäng. Önskar att jag: Ska göra en dokumentär, och jag vill göra bra musik-TV.

ID: Ison Glasgow

Ålder: Född 1980. Civilstatus: Singel. Utbildning: Projekt, ledarskap på folkhögskola, med fokus på fotografering. Intressen: Musik och serier. Önskar att jag: Får spela bad guy i en film, och jag önskar att jag var en riktigt duktig fotograf.

Tre snabba svar

Hemmakväll / Utekväll
Prata i telefon / Chatta på msn
Ses sällan länge / Ses kort ofta