Marie PerssonMarie Söderström
Marie Persson och Marie Söderström:

”Det har mest blivit trädgårdsarbete…”

Hej Bea!
Den här veckan har inte varit på topp för någon av oss. Jag, Marie S, har varit sjuk ända till i torsdags, så det har bara blivit promenader för mig i helgen. Och Marie P har inte kommit iväg till gymmet utan mig.
Marie P :s nivå ligger på mellan 6 och 7 tror hon och tar i mer med ledare som pushar. Däremot har promenaderna blivit längre och snabbare. Hon har känt sig stressad den här veckan på grund av allt som måste fixas till sommaren med trädgård och allt. Hon har haft svårt att prioritera och har hållit på med att kratta och ställa fram utemöblerna i helgen.
(Marie S:) Min nivå när jag tränar tycker jag ligger på mellan 8 och 9. Det känns då som om man inte har några krafter kvar. Speciellt efter det man varit på pass när man blir pushad att ta i och fortsätta. Jag tycker alltså att jag tar i mer med ledare.
Det har blivit lite trädgårdsarbete i helgen. Vi hade grävmaskiner på gräsmattan i fjol och ska försöka jämna till den så vi får en fin gräsmatta igen. Igår höll jag på att skotta sand hela dagen, så det blev min tunga träning den här vecka. Men jag känner att krafterna kommer tillbaka, så i morgon ska jag börja köra tuffare igen.
Det lät inte så roligt med din operation. Hoppas du blir bättre nu och att du haft en bra vecka i övrigt.

Många kramar från Marieorna.

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Sådan träning ska inte underskattas”

Hej tjejer! Skönt att ni är på bättringsvägen igen och att ni inte dragit på er för långa förkylningar. Eftersom du, Marie S, har varit dålig kör du en lite tuffare vecka denna vecka. Du kan lägga på ytterligare ett pass om du känner att kroppen svarar bra på träningen. Det viktiga är att du har hunnit återhämta dig igen och känner dig stark.
Härligt att ni båda är aktiva med den så kallade vardagsmotionen, som trädgårdsarbete! Det ska inte underskattas och det är tufft. Viktigt är att man har styrkan och konditionen för sådana saker, för att kroppen inte ska gå sönder. Många ser trädgårdsarbetet som sin motion och tenderar att få väldigt ont i rygg och baksida av lår de första dagarna på säsongen.
Det är ju lite skillnad i ålder på er och att du tar i lite mindre, Marie P, är ingen nackdel. Jag anser, att ju äldre vi blir desto bättre är det att sänka intensiteten lite och i stället öka på mängden. Exempelvis kanske jag kan jogga en timme när jag är 40, men vid 55 års ålder kan det bli jogga i 30 minuter och promenad i 60 minuter. Vid 70 kanske man går två timmar på lägre intensitet.
Nu är det åter dags att hitta balansen mellan aktivitet och vila. Vi är inne på upploppet och de två återstående veckorna kommer att gå fortare än fort, så håll i er nu! Fortsätt hålla fokuseringen på er intention med Kom i form och med livet i övrigt!

”Det räcker inte med att vi har det bra – vi måste kunna ha det så bra som vi har det”  (Tommy Ljusenius)

Många energikramar!
Bea

Camilla Åkerblom SvenssonAnn-Catrine Lundberg
Camilla Åkerblom Svensson och Ann-Catrine Lundberg:

“Det här var tuffaste veckan!”

Hej, Bea! Du överdrev inte när du skrev att detta skulle bli tuffaste veckan hitills. Tyvärr krockade den med en av de tuffaste i skolan också. Men jag, Camilla, tycker det gått riktigt bra ändå fast både Ann-Catrine och jag är överens att det är för mycket med åtta pass på en vecka. På grund av ösregn och skolarbete hade jag en hel del kvar, så de sista 28 timmarna har jag kört ett intervallpass med dubbla bollövningar, en timmes promenad med dubbla bollövningar plus ett spinnpass bas. Puh!
Jag vet att du tidigare sagt att man inte kan ta igen, men nu är det gjort i alla fall. Vi lade upp träningen tillsammans och vi skulle sprungit fredag kväll, men då vräkte regnet ned. I stället sprang vi var för sig på lördagen, men missade då en promenad. Fast det kan vi leva med.
Ann-Catrines första intervallpass gick bra, medan det på lördagen var utan motivation och med bara en banan i magen. För mig har dessa pass gått lite bättre, men jag klarar fortfarande inte fyra minuters joggning, så att jogga i åtta minuter var ganska kört. Däremot har jag sprungit för lite tid och sträcka, så i lördags tog jag spåret två varv.
Vi körde spinning i onsdags och idag och dessa pass ligger på 45 minuter till en timme effektiv tid. Ann-Catrine tycker hon ligger på max både på spinningen och löpningen, medan jag har mer att ge på spinningen. Jag igger väl på en åtta. Dessa pass är kul! Löpning går bara inte…Gruppträning funkar nog bäst för oss båda. Jag är imponerad av att jag klarar av spinningen, för det trodde jag aldrig! Hur menar du att vi ska lägga upp träningen om man ska vila helt dagen efter? Göra plankan på boll eller inte? Det börjar närma sig slutet, så vad hittar du på åt oss denna vecka?

Kramar från Camilla och Ann-Catrine

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Var stolta över er själva!”

Hej hopp, tjejer! Härligt kämpat! Nu är tionde veckan avklarad och ni kan med stolthet gå in i den elfte. Du har helt rätt i att det är inte så bra att ta igen passen. Eftersom det denna veckan var meningen att ni skulle träna ”ner” er lite, det vill säga utsätta kroppen för mycket tung belastning, så var det helt OK. Vila en dag nu innan ni drar igång igen. Den här veckan ska ni tillbaka till två konditionspass och fyra promenader. Var också uppmärksamma på om kroppen behöver lite mer energi i återhämtningsfasen, det vill säga dagarna efter en sådan helg som ni nu haft. Ni kan bli lite mer hungriga och bör också äta lite mer. Framför allt mellanmål.
Visst är det häftigt när du nu har klarat av något som du inte trodde du kunde klara, Camilla. Ta in den upplevelsen och ta fram den när du än behöver den i framtiden. Lika så för dig, Ann-Catrine. Trots sviktande motivation och dålig ork när du sprang på bara en banan, så är du en erfarenhet rikare. Underbart jobbat!
Sista två veckorna nu, med flaggan i topp. Fortsätt hålla koncentrationen på den intention ni har med Kom i form och även den intention ni har med ert övriga liv i fortsättningen.
Plankan räcker om ni gör den på golvet. Men vill ni ha en utmaning, sätt gärna upp armbågarna på bollen.

”Det räcker inte med att vi har det bra – vi måste kunna ha det så bra som vi har det” (Tommy Ljusenius)

Många energikramar!
Bea

Susanna AhlinUlrika Gustavsson
Susanna Ahlin och Ulrika Gustavsson:

”Hurra, vi har sprungit Vår Ruset…”

Hej Bea! Nu har vi klarat av vecka 10 också. Den har gått bra och vi är extra stolta över att vi sprungit Vår Ruset! Det gick så bra och man fick en otrolig kick när man kom i mål.
Vi känner att det är kul att jogga nu, när vi märkt att det var lättare än vad vi trodde. Tekniken du lärde oss har varit bra och det känns mycket lättare nu.
Nivån när vi tränar brukar ligga på åtta ungefär och vi tycker nog att vi ger mera när vi är flera som tränar. Annars är det så lätt att fuska lite…
Kram från Susanna och Ulrika

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Kanonbra kämpat!”

Heja tjejer! Ett stort grattis till er prestation i Vårruset. Jättekul, jag blir så glad att läsa att ni genomfört loppet. Det ser ut som om ni har lyckats bra denna tuffare vecka och det är ju helt fantastiskt. Nu blir det lite mer lagom igen, samtidigt som det gäller att hitta återhämtningen. I er ålder är återhämtningstiden mycket snabbare än i exempelvis 60-årsåldern. Ni kan alltså träna i ett mycket högt tempo och med en hög intensitet, bara ni ser till att vila och slappna av emellan. Med åren kommer det sedan att kännas bättre att träna i ett lägre tempo och hålla på lite längre, till exempel vandringar. Men det dröjer ju för er del. Kanonbra kämpat, tjejer!
Full fart nu mot era mål och glöm inte att hålla fokuseringen på era intentioner med Kom i form och med ert liv framöver.

” Det räcker inte med att vi har det bra – vi måste kunna ha det så bra som vi har det” (Tommy Ljusenius)

Många energikramar!
Bea