Marie PerssonMarie Söderström
Marie Persson och Marie Söderström:

”Nu lägger vi på ett kol”

Hej! Vilket kanonväder vi haft i helgen. Hur härligt som helst!!
Vi tycker vi har ganska mycket med träning nu. Men berätta hur mycket du vill att vi ska öka på, så får vi se hur det går…Marie P har det lite svårt med motivationen nu och har legat av sig lite. Hon har inte riktigt kommit i gång med intervallerna.
Träningen för mig, Marie S, går bra förutom att jag tycker tiden inte räcker till. Jag har lite svårare med maten i stället. Har börjat bli sugen på en massa mellan måltiderna. Det började efter påsk. Man skulle inte ha fuskat då!
Men vi ska försöka pusha på varandra den här veckan, så vi får tillbaka motivationen på båda planen. Vi ska träna tillsammans på onsdag, så det blir nog bra.

(Marie P:) Innan jag ger mig ut och motionerar tänker jag att jag behöver det. Jag fattar ett beslut. Under motionspasset är det kämpaglöd som gäller och efter passet känner jag mig avslappad.
De nya orden på kylskåpsdörren blir alltså beslutsamhet, kämpaglöd och avslappning. Som ju faktiskt överensstämmer med mina första affirmationer lätthet, aktivitet och tillfredställelse.
Nu sticker jag till Stockholm och får motion genom att leka med barnbarn och promenera med barnvagn.

(Marie S:) Innan jag ger mig ut och motionerar är jag nästan jämt omotiverad till det, fast jag vet att när jag väl kommer ut blir jag ju pigg. Så jag försöker pusha mig själv innan. När jag drar på mig träningskläderna och bara går, hinner jag inte komma på några ursäkter. Jag har alltid varit sådan. Fast jag tycker det är jättekul att träna är det drygt innan jag har kommit iväg. När jag väl är ute får jag en massa energi och känner mig hur pigg som helst.
Men allt går myckt lättare nu! När jag kommer hem känner jag en skön trötthet, fast ändå med en massa energi kvar. Jag känner mig nöjd med mig själv, så mina tre nya ord blir motivation, energi och nöjd.
Nu går vi in i en vecka med sex arbetsdagar… Tur vi fått lite energi när vi varit lediga i helgen. Hoppas du får en lite lugnare vecka.

Kram, från Marieorna.

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Njut av positiva händelser”

Hallå! Underbart att ni också fick njuta av den vackra våren/sommaren i helgen och att ni njutit av ledighet dessutom.
Fortsätt göra det ni gör och behåll er fokusering på intentionen. Hela livet är föränderligt och de förändringar ni nu gjort på relativt kort tid behöver förankras med positiva händelser och dagar som helgen. En tyngre dag är det bara att plocka fram minnet av denna helg och njuta i sinnet i stället.
Dags att ta tag i vecka nio med beslutsamhet, kämpaglöd, avslappning, motivation, energi och nöjdhet!
”Att utmana mig själv är en bra början”
Rock on!
Kramar, Bea

Camilla Åkerblom SvenssonAnn-Catrine Lundberg
Camilla Åkerblom Svensson och Ann-Catrine Lundberg:

”Jag klarar bara inte av joggningen”

Hej, Bea! Denna vecka har varit mer positiv för Ann-Catrine än för Camilla. Ann-Catrine är mer peppad och tycker det går bra med både kost och motion. När hon joggat färdigt känns det som hon skulle kunna fortsätta. Däremot har hon inte gjort krypningarna och de lugna rörelserna, för att det inte känns klokt! I torsdags körde vi ett step 1 tillsammans, vilket var lite för avancerat koordinationsmässigt.

Jag, Camilla, gör 10 gånger hellre ett tufft pass i en timme än att köra intervallträningen. Det går bara inte, jag klarar inte av att springa i fyra minuter, även om jag tänker att det ska gå bra. Det gick ju när Ann-Catrine och jag sprang tillsammans förra veckan, så jag frågade om vi kunde springa ihop i veckan och se om det är draghjälp jag behöver. Har du sett någon joggare som ler? Nej, och det finns en anledning till det. Men så tänker jag att SÅ många självplågare kan det väl inte finnas! Det måste ju bli njutbart nån gång.
Jag tycker också att vikten har stannat och till och med ökat. Jag äter nog mer nu än tidigare, då jag hade svårt att fylla tallriken. Det är bara att erkänna att jag fuskade i fredags när jag var ute med dagismammorna. Med dryck, framför allt…Annars har jag gjort träningen och krypningen nästan alla dagar. Däremot känner jag att tiden inte räcker till till allt jag ska göra i skolan, hemma och med programmet.

När kvällen kommer har jag liksom all träning kvar, för det funkar inte på morgonen för oss. Men på kvällen är man rätt sliten när man ska gå i en timme och göra bollövningarna. Ann-Catrine och jag funderar hur rygglyften ska göras samt bryggan, krypa , skriva tre bra saker och något jag är tacksam för och sen göra lugna rörelser. Oftast glömmer jag de lugna rörelserna eller somnar efter någon minut
Trots att jag orkar mer nu är det tufft med två små barn och heltidsstudier, programmet plus sovrumsrenovering. Jag avslutar med något positivt. Beas hälsolimpa var kanongod!

Ha det så bra & hälsningar från Camilla och Ann-Catrine.
PS. Jag, Camilla, känner ändå ett större tålamod. Kan det bero på krypningarna? DS.

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Du är snart över tröskeln”

Hallå! Vilken bergochdalbana! Ni vet att det är fullt normalt att uppleva ett kaos när man är inne i ett förändringsarbete. Och ur kaos sker förändringar… Jag är inte orolig utan tacksam för att du, Camilla, nu fokuserar på dig själv och gör de prioriteringar du behöver.
”När båda benen hänger i luften och innan du känner att vingarna lyfter dig mot skyn, krävs ett stort mod och ett stort mått av tålamod.” Camilla, du har precis lyft nu. Låt vingarna arbeta på, så kommer du så småningom att flyga också. Det är jag helt övertygad om.

För att du inte ska kriga mot dig själv och tiden så mycket har jag ändrat lite i ditt program. Denna vecka gör du endast ett tufft intervallpass (ta med Ann-Catrine) och prioriterar de diagonala krypningarna. Det kan mycket väl vara dessa som ökar på ditt tålamod. Du kör också fyra promenader med bollträning.
Men om det tar jättejättemycket emot att jogga, gå i stället på ett spinningpass. Det är ju också intervaller, så det går jättebra. Jag vill bara att du ska komma över tröskeln med joggningen, som gör att det blir enklare för dig som småbarnsmamma att komma ut och träna även i framtiden. Du behöver ju då inte passa någon tid. Ta hand om dig nu, Camilla!
Ann-Catrine, du kör på med den tuffare träningen. Nu börjar flåset komma ser jag och nu ökar jag upp tiden. Om du vill springa längre gör du det. Meddela mig hur långt du sprungit, så lägger jag upp nästa veckas program efter det. Dock endast ett av passen. Ett behåller du som intervall och springer lite fortare i stället.
Ni ska inte göra rygglyften och bryggan. Däremot Plankan (statisk magövning) på armbåge. Jag skrev fel i ert program.
Läs igenom temat för vecka nio.
”Att utmana mig själv är en bra början”
Rock on!
Kramar, Bea

Susanna AhlinUlrika Gustavsson
Susanna Ahlin och Ulrika Gustavsson:

”Vi har det lite kämpigt just nu”

Vad trevligt det var när du var här hos oss! Man har fått ytterligare hjälp på traven och det gjorde gott. Det var riktigt bra att få hjälp med att inse det här med hållningen och även hur vi ska jogga. Det känns lättare med bättre teknik.
Middagen var UNDERBART god! Denna veckan har vi varit motiverade att motionera mer!
Men……
Vi har båda haft en tuff vecka för övrigt, så det blev inte riktigt som vi tänkt oss.
(Susanna:) Jag har jobbat varje dag utom fredag och haft mycket migrän. Jag har i alla fall sprungit en gång. Jag kände att jag ville fortsätta i stället för att köra intervall. Det gick över förväntan. Klarade mer än vad jag trodde.
Angående rökning och snusning, så går det bra. Jag är sugen på cigg ibland och har till och med smakat, men det är inte gott. Nu har jag en dosa snus i tre dagar ungefär, så det går inte åt mycket. Det har inte blivit av att jag tänkt och poängsatt snusisarna än, men det ska jag ta itu med snart. Känner att det är lite kaos i skallen på mig, det är lite mycket just nu…
(Ulrika:) Veckan har gått så där. Jag har tränat på bollen, men inte kunnat köra intervall. Har haft problem med hostan och sen svullnade mina luftvägar upp. Jag trodde det var en allergisk reaktion på nötter, men det var nog eftersviter av förkylningen. Nu känns det bättre och jag ska försöka köra på som vanligt nästa vecka. Brödet bakade jag. Det var jättegott, men jag får nog ta det lugnt med det eftersom magen spårade ur rejält…
Vi känner att vi får rätt go träningsvärk i den bakre delen av att krypa…
När det gäller att komma ut och köra en runda känner jag lite både och. Jag vet hur skönt det är efteråt och är ganska sugen på det. Jag säger till mig själv att det är gött för kroppen och knoppen och sen ger jag mig iväg. Innan tänker jag att det är mycket jobbigare än det är och föreställer mig att det ska bli kämpigt. Under tiden kan det kännas bläääää samtidigt som jag känner att jag gör något bra.
Efteråt njuter jag och vet att jag gjort en god gärning för kroppen. Tröttheten som kommer efter känns som en bra trötthet.
(Susanna:) Tänkte kolla om du har något tips för hur jag ska göra i veckan…Har haft mycket omkring mig och kan inte prioritera träningen. Klart att jag kommer ge mig ut en del och gå och jogga för att skingra tankarna lite, men har det kämpigt. Ska jag tänka på något speciellt om jag inte motionerar tillräckligt i veckan?

Kramisar!
Ulrika och Susanna

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Ni behöver trappa ned lite grann”

Hallå! Tack, tjejer, för en fin dag i Falköping!
Vilken otur att ni inte är helt friska. Vad gäller migränen, Susanna, så är det bra att du fortsätter motionera i den mån det går. Prova gärna flera mentala övningar genom att ligga och tänka på positiva saker. Upplev det du upplever då, emellan allt du har omkring dig nu. Du behöver hitta några andningshål, så att migränen inte blir lika stark. Jätteduktigt av dig att dra ner på snuset nu. En förändring leder som sagt gärna till fler. Det blir som ringar på vattnet. Fortsätt glida på dessa vågor! Jag har minskat ditt träningsschema denna vecka, så du känner att du hinner med. Det är dock viktigt att du i denna situation kommer ut på de pass som finns beskrivna eftersom de hjälper dig att rensa huvudet.
Eftersom du varit så förkyld, Ulrika, har jag även dragit ner på ditt program. Du har då en chans att återhämta dig och komma tillbaka. Prioritera promenaderna med styrketräning och kolla gärna upp din hosta, så att det inte handlar om någon allergi i stället för förkylning. På vilket sätt spårade magen ur? Håll dig till max en skiva hälsolimpa per dag alternativt ingen alls, om du upplever att du är känslig. Att få fart på magen är helt OK, men det är viktigt att den först hinner suga upp alla näringsämnen.
Läs igenom temat för vecka nio.
”Att utmana mig själv är en bra början”
Rock on!
Kramar, Bea