Affischen är 28 x 11 meter stor och pryder nu fasaden mot Odengatan på den fastighet som fackförbunden äger tillsammans i centrala Stockholm.

Vanligtvis huserar de båda förbundens huvudkontor där, men just nu genomgår huset en omfattande renovering och får därför istället ha funktionen som anslagstavla.
– Vi framställs alltför ofta som tråkiga, så jag ville att vi skulle göra något annorlunda och galet. Jag la fram förslaget på ett möte där vi spånade fram idéer och mitt förslag fick som synes gehör, konstaterar en nöjd Ylva Thörn.

Ylva Thörn framför valaffischen.
Kommunals ordförande Ylva Thörn hoppas att valaffischen blir utsedd till världens största och hamnar i Guiness Rekordbok.

Kostnaden för valaffischen är cirka 300 000 kronor och delas mellan fackförbunden.
– Det här är den första ”vepan” i en serie på tre och de efterföljande två kommer att bli billigare, eftersom att vi nu har fått upp fästpunkter med mera, förklarar David Samuelsson, kommunikationschef på Kommunal.

Kommunal och Byggnads har fått klartecken av Guinness World of Records i London att genomföra ett världsrekordförsök i kategorin ”largest commercial poster in terms of area”.