Camilla Åkerblom SvenssonAnn-Catrine Lundberg
Camilla Åkerblom Svensson och Ann-Catrine Lundberg:

Hej, Bea och tack för senast, det var trevligt att ha dig här! Därför har vi väl inte så mycket att rapportera eftersom vi nyss sågs.
A-C har inte gjort yogiandningen, som du vet hittade hon den inte och sedan har hon inte hunnit.
Jag har gjort dem men kanske inte alla dagar. Det är ett bra sätt att snabbt komma ned i varv.
Krypningen gjorde jag 22.30 igår kväll efter jag gjort Yogiandningen och försökt komma på 3 bra saker med mig själv, vilket jag inte lyckades med.
Ska det vara 3 nya saker per dag och hur är det möjligt? Det var lättare att hitta något jag var tacksam för. Det är svårt att få dagarna att räcka till, till allt. Helst när Henrik jobbar helg och jag är själv med barnen. I dag har jag haft barnvakt av mormor och morfar som ofta ställer upp och ändå bara hunnit plugga lite och hade ett fyspass kvar när Henrik kom hem kl.19, hungrig.
Så denna vecka har jag ej kört pass utan intervall träning om jag nu kan kalla det idag för det.Gick jättedåligt ingen ork alls att jogga 4 min. i sträck.
Har för första gången på länge haft värk i min kropp efter att du var här,runt höfterna och i höger axel!? Vilka var de 2 frågor man skulle ställa sig, den ena var vad leder det till och den andra?Ha det så bra,

hälsningar Camilla

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

Hej tjejer!

Tack själv för en underbar dag i Västerås med vackert väder och vackra kvinnor. Jag är mycket imponerad över era resultat och är övertygad om att ni får med er många pusselbitar nu för en bestående förändring.

Fortsätta att hitta positiva saker om dig själv Camilla och kommer du inte på just 3 stycken varje dag så ta de du kommer på och skriv ner fler saker du är tacksam för om det går lättare.
Det behöver inte vara helt nya saker varje dag utan där din fokusering ligger just den dagen där hamnar också din tanke och skulle det vara t ex att du tycker att du är en glad person 3 dagar i rad så är det det du tycker just då.

Den andra frågan som jag tror att du syftar till är varför. Att ställa sig frågan varför gör jag det här och vad ska det leda till är viktigt i alla sammanhang eftersom vårt agerande och handlande sker utifrån det. Pröva en vecka till med joggingen och se hur kroppen reagerar.
Blir smärtan i höften starkare så kommer jag ändra ditt program lite. Se till att töja ut muskulaturen i höften ordentligt och axlarna, se dock till att det inte gör smärt ont. ”Skön/stel” ont är ok. 
Även när du har lite ont för när du drar igång och joggar så är det rörelser som du inte är van vid och kroppens muskler drar åt sig lite och behöver töjas. Om du får en tuff vecka med lite egen tid så prioritera de lugna rörelserna och promenaderna samt bollövningarna.

Ann-Catrine, du har ju kommit igång riktigt bra och behöver nu hitta några former för avkoppling och att ta dig tiden för diagonala krypningen och de lugna rörelserna.  Nu kommer några veckor med tuffare träning vilket gör det lättare att återhämta sig om du prioriterar dessa i ditt liv.

Som sagt nu spurtar vi in på de 4 sista veckorna där intensiteten i träningen ska bli hårdare för att varav ner sista veckan, så nu behöver ni all uppmuntran och uppskattning från omgivningen som ni får. Se till att belöna er också för era framgångar hittills. (dock inte i matväg)

” The road is mine and I can choice my own way”

Bifogar program för v. 8 samt receptet på Bea´s hälsolimpa

Många långa kramar
Bea

Susanna AhlinUlrika Gustavsson
Susanna Ahlin och Ulrika Gustavsson:

Hej på dig, Bea!
 
Snart kommer du anlända till ”storstaden” Falköping. Ska bli jättekul!
 
Denna veckan har varit lite knas för oss båda. Vi har varit rossliga i halsen och snuviga.
Har inte kunnat röra på oss enligt ditt mail. Vi har gjort så gott vi kunnat mellan hostattacker och nässnytningar.
Lugna promenader har det blivit när vi orkat men inget springande.
(Ulrika) Det har varit lite frustrerande att inte kunna göra det man ska men sånt är det. Maten har också vart si och sådär för min del. Jag har inte ätit skräpmat men jag har inte ätit så många gånger man ska osv för jag har inte varit hungrig eller fått i mig de dagar förkylningen var som värst. Men ny vecka och nya tag!
 
Vi känner att det kan vara krångligt med andningen vid ansträngning.
Man skulle vilja ha mer syrerik luft men det känns inte som om man får det.
Annars är det ganska självklara tillfällen men kan känna att man inte har kontroll över andningen.
Ex.vis när man blir överraskad och så men det är ju fullkomligt normalt.
 
Vi tycker att det växlar med hur vi andas. Ibland känns det att det är magen och ibland bröstkorgen.
Tycker också att både mage och bröstkorg används vid andning.
När man verkligen tar sig en funderare över hur man andas så är det mest bröstkorgen som höjs.
Magen åker gärna in…*ler*
Man är ju funtad så att man gärna drar in magen för att gömma den lite…*ler*
 
Vi ser fram emot tisdag och hoppas att även du tycker det ska bli kul att komma till Falköping och se om det hänt något med oss…
Det vet vi att det har gjort. Man känner det i hela kroppen.
 
Kramar från Ulrika och Susanna

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

Hej tjejer!

Jag ser också fram emot tisdagen och att få komma ner till en annan del av det vackra Sverige! Ladda och kurera er ordentligt så ska vi se hur ni går vidare härifrån. Jättetråkigt för er att ni varit krassliga och bra att ni inte har tränat de tuffa passen. Vid förkylningar kan det ibland bli så att ni förlorar aptiten och det är bara att se till att dricka mycket och få i er mycket vätska, vitaminer och mineraler för att boosta kroppen, som det kallas idag.

När ni tränar intervallerna i fortsättningen så kommer vi att gå igenom lite joggingteknik som kan vara bra. T ex att spänna bål muskulaturen och lyfta knäna lite och att pendla med axlarna (armarna hänger bara med) diagonalt för att få i gång bra rotationer i kroppen. Sedan kommer andningen automatiskt. Den ska ni inte tänka så mycket på i början när ni springer utan istället få ett mer flow i joggingen och naturligt flås.

Eftersom ni har varit lite sjuka så kommer ni inte köra lika intensivt denna vecka utan för att hinna återhämta er emellan passen så kommer ni inte att promenera lika många pass. Men efter denna vecka blir det spurten och därmed tuffare träning in till sista veckan när ni kommer återhämta er inför vår återträff.

Se till att belöna er för era framgångar hittills. Någon upplevelse, sak eller annat ni önskat. (dock inte i matväg)

” The road is mine and I can choice my own way”

Bifogar program för v. 8 samt receptet på Bea´s hälsolimpa

Många långa kramar
Bea

Marie PerssonMarie Söderström
Marie Persson och Marie Söderström:

Hej vårat mail kommer lite sent för min data har pajkat hemma så vi måste skriva från jobbet. Tack för senast. Vi tycker att det var jättebra att du kom så vi fick ny energi och att du rättade till sådant som vi gjorde fel i träningen. Jättebra också med jogging teknink och gångstil.
 
Den här veckan gick ju jättefort med tanke på att du var här på tisdagen och våren har kommit här på riktigt nu så vi har varit ute hela helgen och äntligen testat våra cyklar.
Yogiandningen tror vi att du glömde att visa oss va??
 
Marie P: har testat bodybalance det var en riktig höjdare. Det kommer jag att fortsätta gå på.
 
Marie S: har varit på body combat den veckan, det tycker ju jag är den roligaste träningen så det var jätte kul
 
soliga vårhälsningar från oss

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

Hej tjejer!
Ja vilken härlig dag vi hade i Hälsingland, tack för er närvaro och för skjutsen! Yogi andningen finns beskrivet i eran pärm och är inte avancerad. Inandning genom magen först sedan bröstkorgen och låt den växa, andas ut först i bröstkorgen och sist magen så långt in den kan (dra naveln bak mot ryggen), andas in på nytt när du behöver. Andas genom näsan.

Härligt att ni är igång och provar så många nya aktiviteter. Marie P, du kan hoppa över de lugna rörelserna den dagen då går på Body balance om du vill. Du ska också göra dina intervallpass på cykel eftersom du har ett ont knä. Body Compat är perfekt nu när ni ska köra 3 tuffare pass i veckan. 2 intervall och ett sådant blir kanon, Marie S. Du kan välja om du kör intervallpassen på cykel, annan konditionsapparat eller börjar jogga. Glöm dock inte återhämtningen och de lugna rörelserna som är minst lika viktig nu.

Nu kommer träningsdosen att öka i intensitet i några veckor för att ni sedan ska få varva ner inför vår återträff. Fortsätt att håll huvudet högt och visa vad ni kan. Ni har gjort ett kanonjobb hittills och behåll samma glöd och entusiasm framåt!

Se till att belöna er också för era framgångar hittills. (dock inte i matväg)

” The road is mine and I can choice my own way”

Bifogar program för v. 8 samt receptet på Bea´s hälsolimpa

Många långa kramar
Bea