– Fokusera, titta på pionerna när de blommar, inte kirskålen som är på väg upp. Ju fler växt­er man har desto mindre plats får ogräset. Planera rabatter så att ogräset inte får plats, använd marktäckare. Var mycket i trädgården, då kan man ta bort maskrosen när den kommer upp. Det går inte att göra klart allt och sedan komma tillbaka en månad senare, då är ogräset där.
Vad är bästa sättet?

– Rensa tidigt, så fort det börj­ar bli grönt. Ta bort fröogräset innan det blir vippor, lägg inte mogna frövippor i komposten. Rotogräs som kirskål, åkervinda och kvickrot är envisa. Luckra  med grep så mycket du orkar, de finns alltid kvar. Ingen trädgård blir perfekt, svenskar är för pet­iga och vill städa upp för mycket.
Kan man strunta i något?
– Kirskålen är besvärlig, den är svår att gräva upp. Men man kan äta upp den, den går att använda på samma sätt som spenat.
Vad är värsta ogräset?
– Jätteloka. Klipp den innan den går i frö, bränn allt. Växt­saft­en ger brännsår. Kirskål och åkervinda blir man aldrig av med.
Vad är bästa ogräset?
– Ett mörkt groblad som jag planterade som prydnadsväxt. Annars är det kirskålen, den får ut mig i trädgården för att jag ska dra upp den.