För 50 år sen i USA fick en skolklass i uppgift att rita något om framtiden. Alstren skulle grävas ner i en tidskapsel och öppnas 2009. En flicka skrev, i stället för att rita, ner en massa siffror i en lång rad.
Och katastroffilmen kan ta sin början. Kapseln öppnas. Sifferkombinationerna kommer till Caleb. Hans pappa, en fysikprofessor spelad av Nicolas Cage, ser snart ett mönster i siffrorna: det är datum, uppgift om antal döda och positionsangivningar för stora olyckor och katastrofer under de 50 år som förflutit.
Inte nog med det, alla datum har inte varit än och professorn kan i siffrorna se var och när några ytterligare katastrofer ska inträffa.

Om de bara hade nöjt sig med detta. Nej då det ska blandas in aliens och rymdskepp, och Jordens undergång och hela faderullan och till slut blir det bara patetiskt och meningslöst.
Det fanns en tid när Nicolas Cage medverkan i en film borgade för en viss kvalitet. Så är det inte längre. Detta är katastrofalt dåligt och stör mer än berör.