Här finns tips och recept för att motverka vanliga graviditetsbesvär som järnbrist, illamående, halsbränna och trög mage. Men det är framför allt en utmärkt kokbok för alla som vill äta näringsrik och bra vardagsmat med lite mindre kött och mer grönsaker.
Från boken har vi hämtat ett lättlagat och gott recept på grönsakslasagne med zucchini.

Grönsakslasagne4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g champinjoner
½ kruka färsk basilika
400 g krossade tomater
oregano
1 tsk örtsalt
1 stor zucchini
8-10 lasagne-plattor
200 fetaost
50 g pumpafrön

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Skiva champinjoner och låt dem fräsa med i pannan. Hacka basilikan fint. Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar.
Hyvla zucchini med osthyvel till långa remsor. Varva zucchinin och svampröran med lasagneplattorna i en smord ugnssäker form och avsluta med smul­ad fetaost.
Låt stå i ugnen i cirka 25 minuter. Rosta pumpafröna och strö dem över lasagnen. Servera med en blandad sallad, oliver och rårivna morötter.