Nu riskerar hela dagen rasa samman med en dålig rutin, t ex barnen vaknar för tidigt/sent, motorvärmaren krånglar och jag måste skrapa rutan, det är hål i strumpan, någon måste bajsa, maten blir inte klar i tid etc.

Efter jobbet gäller det att smidigt få med barnen ut från fritids och dagis innan de faller ihop i trötta högar på marken och ryggsäckar och kläder börjar ramla ur famnen och sprida ut sig över det nästan alltid isiga eller geggiga underlaget på väg till bilen.
In genom dörren hemma, dumpar allting innanför dörren, hjälper barnen av med kläderna. Snart blir det mat, snart.

Har jag tur hinner jag få klart middagen innan de förlorat humöret alldeles (man har väl max 20 min på sig skulle jag tro). Numer äter de framför TVn på vardagar, jag hinner aldrig få färdigt maten före klockan sex då Bolibompa börjar.
Efter att jag självt slängt i mig maten i köket har jag avsatt gosa-tid med lilltjejen. Passar på att halvsova framför barnprogrammen.

Om barnen inte är alltför trötta leker de ca tjugo minuter efter att Bolibompa är slut. Då gäller det att hinna köra tvätt- och diskmaskin i rasande fart. Plocka fram kläder och prylar som ska med nästa morgon.
Sen är det pyjamas, toalett, välling, saga och vaggvisor i strid ström. För det mesta somnar tjejerna nästan direkt. Ofta även Mamman.

Bra rutiner är inte till för tråkiga människor, bra rutiner är till för människor som vill ha kraft över till annat än att få vardagen att fungera.
Nu ska jag skriva en debattartikel.