Men nu när vi äntligen var friska (första helgen i år?) så bar det ut till stugan direkt på lördag eftermiddag. Jag hade längtat efter att få ligga framför brasan och se på Melodifestivaldeltävlingen tillsammans med familjen.
Så var man så slut och hade ont i huvudet så det kändes som hela kvällen var en plåga istället. Ungarna gapade och skrek och hoppade upp och ner bland madrasser och kuddar på golvet och ingen somnade förrän omröstningen var slut och jag missade början av min favoritserie Brottskod Försvunnen för att jag var tvungen att gå ut i köket och värma välling.

Hade nästan lika ont i huvudet på söndagen och ångrade av hela mitt hjärta att jag bestämt att jobba min lediga måndag, när skulle jag nu hinna vila?
Hur som helst hurtade jag på och tog med mig barnen ut på isen för att åka skridskor. Det var kallt och blåsigt, men vi höll ut i knappa två timmar och fick i oss lite varm choklad (obligatoriskt tillbehör på vinterutflykt) innan vi tog oss hem till lägenheten i stan igen.

Som sagt, idag måndag steg jag upp vid sex för att göra mig och barnen klara för arbetsdag.
Jag har en inskolning på jobbet och kände mig nödgad att vara på plats på jobbet för att få allting att fungera smidigare. Om det blir något avbräck drar kanske inskolningen ut på tiden.
Dessutom hade jag timmar att ta igen.

Jag jobbade bara ett par timmar och sen hade jag ju hela eftermiddagen på mig att fixa hemma inför helgens treårskalas?
Två telefonsamtal hann jag med i bilen hem, ett om kvinnlig representation i bolagsstyrelse och ett angående en debattartikel om vårdval.
Hoppas hinna skriva något när barnen somnat.

Hämta tjejerna, storhandla och klockan är nästan fyra. Alla hungriga. Slängde ihop räkwok och ris. Satte en bulldeg medan oroliga, baksugna små fötter rultade runt i lägenheten. Vi var tvungna att avbryta Bolibompaseansen för att orka baka innan läggdags.
Nu sover barnen gott med söta, varma bullar i magen.

Jag funderar över vilken av alla frågor jag ska koncentrera mig på imorgon när Kommunals representant besöker vår arbetsplats.
Och hur inskolningen ska fortlöpa, hur ska jag lägga upp det?
Ett par vabdagar förra veckan gör att vi redan ligger efter i schemat. Debattartiklar får jag nog skriva imorgon istället.