Sebastian Davidsson
Brandmannen och drängen Sebastian Davidsson från Anderstorp vann åter tävlingen Sveriges starkaste dräng på MILA-mässan i Malmö.
Foto: Mats Persson

Det var fullt av entusiastisk publik i alla åldrar runt tjur och ko-manegen på Milamässan i Malmö som hejade på när brandmannen Sebastian Davidsson, 192 centimeter lång och 105 kilo tung, lyckades segra i samtliga fem deltävlingar. Bära sandsäckar och traktortyngder, välta traktordäck och dra bilar samt att så länge som möjligt sitta kvar på en mekanisk tjur.
– Jag vann alla fem grenarna, det var en som var nära mig men jag drog ifrån på slutet. Det här är en hobby, men med ett visst allvar.
Nästa tävling är Sveriges starkaste man där han har gått till final i Karlstad den 7 mars. Hur går det?
– Jag är glad om jag kommer topp fem.

I år var det femte gången Sveriges Starkaste Dräng korades på lantbruksmässan Mila i Malmö. Tävlingen, som sker i djurhallen bland rastjurar på över 1000 kg, introducerades 1999 och i flera år har Kommunal varit med i arrangemanget.
Prissumman är en pokal och 5000 kronor.