Jag visste vad sommardiamanter var när jag såg in i

dina ögon en tidig solröd sommarmorgon

ljuv och lite sval med löfte om varmt

Jag visste vad sommarglitter var när jag hörde ditt skratt

när vi fortfarande låg på kudden

i skimmer av ljus med skönt levande nu

Jag visste vad sommarvisa var när jag fick höra din röst

den sjöng som i kärlekssnäckors brus vid havet

lugnt, stillsamt, tryggt och långsamt i saltdrömmar av verklighet

Jag visste vad sommarpärlor var när jag såg in i din själ

när vi sakta längtande gick längs vattnet

som skiftade i alla dess färger och återgav din egen

Jag visste vad sommarguld var när jag fick ditt hjärta

när vi delade denna ljuvliga kväll i skymningsgult

som sammetssand var det, mjukt och lent med fullt av liv

Jag visste vad sommarglädje var när jag vilade på din skuldra och du viskande sa

du får höstglädjen, vinterglädjen och vårglädjen

tillsammans med min, min älskade, vi delar den du och jag

Hej jag heter Åse Johansson och har precis kommit ut med min debutsamling ”Hjärtats fåglar och själens toner” den innehåller mycket känslor, där jag finner en glädje i att skriva.
Mitt engagemang började för ca 1 1/2 år sedan, och sedan dess har mitt intresse för att skriva bara ökat..jag har en förmån att kunna skriva och utvecklas, jag älskar att skriva nära i känslor och försöker här i min samling sätta ord på tankar och känslor som jag bär och som är…
Min hjälp för att få ut denna samling har jag fått av min förläggare Inga-Lill Tidström, hon är och har varit  en oehörd hjälp som jag inte kan vara utan…hon har gjort detta möjligt att få ut samlingen och få den publicerad… och jag vill tacka henne från djupet av mitt hjärta!!
Nu hoppas jag att dessa ord jag skrivit ner i min diktsamling skall glädja DITT hjärta, när du sätter dig ner och läser den..jag hoppas att du skall finna glädje och ro och även nya krafter..det är min förhoppning att kunna skapa en fin stund för dig, med din läsning.

Diktsamlingen finns att beställa på… Books on demand.. på nätet..priset för diktsamlingen ”Hjärtats fåglar och själens toner” är 150:-/ex