Frank och April Wheeler får barn, flyttar till förorten men saknar kompass för att ta sig vidare i livet som pågår i 1950-talets USA. I sinnet ser de sig fortfarande som citybor, lite smartare än förortsgrannarna och med lite större drömmar.

Filmen bygger på en roman av Richard Yates som kom ut 1961. Romanen är kristallklart formulerad och har ett explosivt innehåll som dundrar än idag. Tyvärr lyckas filmatiseringen inte förmedla samma känsla.
Kate Winslet och Leonardo DiCaprio gestaltar det äkta paret med hedern i behåll, men de känns aldrig riktigt in i märgen.

Hela filmen lider av samma problem. Vi ser och förstår att det här paret slits med känslor av tomhet, de lever med och skapar egna fantasier om att bryta upp och skaffa sig ett nytt och annorlunda liv i men man känner inte deras ångest.

Några gånger blixtrar det dock till. Det sker när makarna Wheeler berättar om sitt planerade uppbrott för bästa vännerna och i några av parets gräl (som nästan påminner om ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”).