”Posa” kör som alla vet i sporten där man kör motorcykel på glansis i 100 km/h med spikdäck och utan bromsar.
Posa Serenius blev trea i semifinalen i Sanok, Polen.

Gävles isracinglegend fyller 61 år i vinter men visar inga som helst ålderstecken. Efter att ha delat ledningen i den polska VM-semifinalen efter söndagens ”första halvlek” blev Posa till slut trea i sammandraget.
– Jag är helt nöjd med mina körningar här i Sanok, säger han till medierna. Undvek lite grann att chansa i närkamper idag. Kände att poängen skulle räcka ändå, sammanfattar Posa.
VM-serien inleds i Krasnogorsk, Ryssland, om två helger. Nästa helg kör han lag-VM i Inzell i Tyskland.
Hektiskt?
– Ja, men jag hinner hem och byta kalsingar på tisdagen däremellan. Nu är det fullt pådrag framöver, säger mannen som  inte  tycks åldras.

Om isracing

Isracing är en auktoriserad motorcykelsport som utövas vintertid. Tävlingarna körs på en oval isbana. Motorcyklarna som används har två växlar, saknar broms och körs på metanol. Hjulens däck är belagda med 48 mm långa vassa stålspikar för att ge maximalt fäste i isen. Det goda fästet gör att motorcyklarna kan hålla en hög kurvhastighet.

I varje heat tävlar fyra förare. Man kör sedan fyra varv per heat. Vinnaren i varje heat tilldelas 3 poäng, tvåan 2 poäng, trean 1 poäng medan siste man blir utan. Alltså precis som i speedway.