Det är Sveriges sex största fackförbund – Kommunal, Unionen, IF Metall, Lärarförbundet, Handels och SKTF – som Internetworld haft under luppen.
Testet utgick från fem huvudfrågor som man på skulle hitta svaren till: har jag rätt lön, vad gäller med de nya sjukförsäkringsreglerna, vad får jag vid ett medlemskap, vad händer vid uppsägning och har ni några tips när jag ska söka jobb.
Kommunal.se fick betyget 8 av 10 och omdömet ”Bra webb”.

David Samuelsson, Kommunals kommunikationschef
David Samuelsson, Kommunals kommunikationschef

Kommunikationschefen David Samuelsson är givetvis stolt och glad över Internetworlds betyg.
– Gänget som driver webben har lagt ner ett fantastiskt jobb för att få den så här bra. Att vi har ”massor av brinn” är det bästa omdömet vi kan få!
Är det viktigt att testas av branschtidningar?
– Ja, den här typen av externa bedömningar har lite extra betydelse. På det viset får vi en utomstående värdering som kan bidra till vårt fortsatta arbete. Internetworlds arbete med att granska webbar får stort genomslag och är därför viktigt för hela internetsverige.
Vad tycker medlemmarna om er sajt?
– Det är givetvis svårt att generalisera men vi får mycket positiv respons. Varje gång vi genomför en förbättring märker vi att fler besökare lite lättare hittar vad de söker.
Vilket är det vanligaste berömmet?
– Att sajten är ljus och luftig och det är väldigt lätt att komma i kontakt med oss.
Vilket är det vanligaste klagomålet?
– Att vi har en stor webb så många tycker trots allt att det kan vara svårt att hitta vad de söker.
Hur många besökare har ni?
– I november hade vi 65 000 unika besökare som läste 600 000 sidor. 2008 hade vi en 40-procentig ökning av antalet besök jämfört med 2007. Det är ungefär lika många besökare men de återvänder fler gånger. 2007 hade vi en mycket stor avtalsrörelse men 2008 hade vi en busstrejk så det påverkar givetvis siffrorna.
Hur ser Kommunals framtid ut på nätet?
– Inom kort kommer den efterlängtade tjänsten för att kunna bli medlem direkt på nätet. Vi kommer att få se en modernisering och uppfräschning av designen, det ska bli ännu enklare att hitta vad man letar efter, bättre möjlighet att få nyhetsbrev, lättare att nå sektionsinformation.