En vacker filmsaga. Otroligt snyggt och välgjort om det märkliga livsödet för Benjamin. Han föds med en gammal mans kropp (dock liten i storleken), blir yngre för varje år han lever för att till sist dö som en bebis.

Invävt finns förstås en komplicerad kärlekshistoria. Oscarsstayetterna lär regna över den här filmen, inte minst över maskörer och effektansvariga som gjort ett digert jobb med att få Pitt och Blanchett att se både purunga och urgamla ut.
Det börjar lovande men premisserna tar snart överhanden: Hans liv går alltså baklänges men ologiskt nog går inte åldrandet/föryngringen hand i hand med storleken på kroppen. Det kan man kanske bortse ifrån men när filmen börjar närmar sig sina tre timmar känns det väldigt långt och faktiskt lite segt.
Det som håller spänningen uppe till slut blir endast nyfikenheten över hur Brad Pitt ska ha åldrats/föryngrats i nästa scen.

David Fincher har gjort både bättre och intressantare filmer tidigare, som Fight Club och Seven.