Sebastian Davidsson– Jag hade aldrig ställt upp i någon styrketävling tidigare men jag gillar tävlingar där man mäter sina krafter. Att det gick så bra då gör det bara ännu roligare att ställa upp igen.

Vad krävs för att du ska vinna igen?
– Förutom att jag ska vara starkast, måste det till tät stämning och mycket adrenalin.

Tävlingsmomenten enligt reglerna för Sveriges Starkaste Dräng bygger på en kombination av styrka, smidighet och uthållighet. Det sägs att de olika grenarna hämtas från lantarbetarens egen vardag.
Är inte det ålderdomligt? Idag finns ju maskiner och teknik.
– Jo men använder man maskiner kan man ju inte tävla i styrka.

Hur går det till?
– Det gäller att sitta kvar så länge som möjligt på en mekanisk tjur. Och ett antal traktortyngder ska flyttas cirka 10 meter.
– Däremot kan man ha nytta av i vardagen att kunna välta traktordäck. Ett traktordäck ska vältas från punkt A till B, cirka 15 meter, på snabbast tid. Du ska också kunna dra en bil. En bil ska dras från punkt A till B, cirka 20 meter, på snabbast tid. Dessutom ska du kunna bära en sandsäck så långt som möjligt.

Vad jobbar du med till vardags?
– Jag jobbar som brandman inom räddningstjänsten och dessutom som lantarbetare på föräldragården utanför Anderstorp.

Hur har du haft du haft nytta av din styrka i jobbet?
– Vid en ladugårdsbrand för en tid sedan, baxade jag ut några maskiner som riskerade brinna inne. Nycklarna saknades.

Hur mycket väger du?
– 105 kilo. Men nästan allt är bara muskler. Jag får inte slarva med maten utan äta ordentligt, annars tappar jag i vikt. Det är omvända problem mot vad de flesta har.

Vad krävs mer än styrka för att få tävla?
– Att man är medlem i Kommunal. Kommunal är med och arrangerar tävlingen på Milamässan tillsammans med bland andra LRF i Skåne.