Hundgudstjänst i New York.Om man är hund i stan tror jag att man har det mer än hyfsat bra i New York. Alla människor verkar fullständigt älska hundar här.
Sitt med en hund på en uteservering och var och varannan kommer att stanna och kela med hunden och börja prata med dig om ålder och ras och andra hundsaker. De frågar inte ens innan de börjar kela, vilket skulle vara en dödssynd att inte göra i Sverige.

Hunden får gladeligen en egen skål med vatten från restaurangen. Jag har sett mattar och hussar som har med sig särskild mat till hunden, så att hela familjen kan äta samtidigt.
Här anställer människor andra människor för att lära hunden att gå fot och annat som har med hunduppfostring att göra. Här finns också speciella träffpunkter (som kostar pengar) där hundar kan träffas för att bara umgås.

Därför blev jag inte helt förvånad när jag såg att kyrkan på gatan där jag bor skulle ha någon sorts gudstjänst med välsignelse för husdjur en söndag i början av oktober. Djuren var välkomna in i kyrkan.
De djur som hellre ville stanna ute kunde få en individuell välsignelse på gräsmattan utanför.
Hade det inte varit min födelsedag den dagen hade jag definitivt varit där för att se det hela.